Furnér online?

Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy bizonyos termékeket, bizonyos alapanyagokat nem lehet online értékesíteni, mert a termék egyedisége, különbözősége igényli a pontos szemrevételezést. Ezen termékek közé tartozott a furnér is, amelynek színe és rajzolata, az egyes furnérkötegek furnérlemezeinek koherens megjelenése, egymással való harmonizálása nem engedte meg a „vakon" történő vásárlást. Eddig.

A JAF Holz azonban komolyan vette a kihívást és nemrég jelentkezett egy új furnéros honlappal és webshoppal, amely részletesen tartalma zza a z egyes furnérok, furnérkötések mindig aktuális adatait, részletes, nagyfelbontású front- és hátoldali fotóit rönkönkénti csoportosításban.

A JAF Veneer World webshop a www.veneer-world.com cím alatt érhető el céges és magánvásárlók számára, ahol jelenleg több mint 300 fajta furnérral, profi, részletes furnérkeresővel és részletes furnéradatokkal, furnérfotókkal állnak az érdeklődők rendelkezésére. A Veneer World számai meggyőzőek: 12 millió m² furnér, 190 konkrét fafaj, 65 minőségi osztályban, 1,2 millió nagyfelbontású képen a nap 24 órájában bármikor böngészhető! Bizonyos fafajták esetén furnérok hatalmas mennyisége miatt jól jön a részletes furnérkereső, ahol a legtöbb ezen termék esetén járatos paraméterre, minőségre lehet szűrni. Bizonyos furnérok esetében a választék rettenetesen nagy, például most szeptember elején amerikai dió 1022 rönk furnéranyaga tekinthető meg a weboldalon, ami tízezres nagyságrendű kötésszámot jelent. Itt bizony szükség van a hatékony szűrésre. Furnér paraméter oldalon a vastagságra, hosszúságra, felületi struktúrára, rajzolat karakterére lehet szűkíteni a kínálatot. A vásárlási lehetőségeket tekintve három ajánlat közül lehet választani. A „Teljes rönkben” kapcsoló bepipálásával azon rönkönkénti kötéseket lehet kiválasztani, amelyek egyben rönkönként vásárolhatóak csak meg, de természetesen van olyan kapcsoló is, ahol kötésenként vagy palettáról történik a vásárlás.

Amennyiben megadtuk a megfelelő paramétereket, úgy egy választéklistához jutunk, ahol egymás alatt sorakoznak az egyes tételek, bal oldalt az adott tételbe tartozó kötések, jobb oldalt az adott tétel adatai. A tétel adatainál jellemzően a teljes furnérfelület, a furnérvastagság és a rönk- és palettaazonosítók láthatóak, de a tétel részletes és egyenkénti adatai is letölthetőek egyben.

A találati listán ezután nincs más dolgunk, mint kényelmesen hátradőlve egyenként átnézni a minket érdeklő tétel kötéseit. A kis kötésképekre kattintva egyenként meg tudjuk nézni a beszkennelt kötés frontoldalát és hátoldalát, a nagyfelbontású fotó melletti vonalzóról tudjuk ellenőrizni a méreteket, és az összesített adatok is folyamatosan rendelkezésre állnak. Nincs zsákbamacska, a vásárló optikailag is ellenőrizni tudja a furnér rajzolatát, megjelenését és színét.

A JAF Holz számos országból, számos termelőtől szerzi be a furnérválasztékot, de kínálatának gerince főképp az európai lombos és tűlevelű fák esetében a romániai Brassóból származik, ahol a cég 2007 óta üzemelteti a J.F.Furnir fűrész- és furnérfeldolgozó üzemét. A brassói 10 000 m² alapterületű raktárban szinte minden fajú és minőségű rönk megtalálható – főként Európából, de Afrikából, Ázsiából, Észak- és Dél-Amerikából is. Évente mintegy 30 000 köbméter faanyag feldolgozását végzi az üzem.

A Veneer World jelenleg a salzburgi, tehát az ausztriai, központi raktár választékát tartalmazza, a hazai furnérkínálatot nem, ugyanakkor, mint egy katalógusban tudnak böngészni a hatalmas kínálatban, majd az ajánlatkérést követően a hazai képviselők adnak konkrét ajánlatot, illetve intézik a vásárlást, kiszállítást.

Természetesen a JAF Holz valamennyi hazai kirendeltségén nagy mennyiségben van furnér raktárkészleten, a szakképzett munkatársak pedig mind a helyben található készlet, mind a salzburgi raktárkészlet tekintetében messzemenőkig állnak az asztalos, belsőépítész, ajtógyártó kollégák rendelkezésére.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-szeptember-11-13


Tetszett a cikk?