Új termék: SWISS KRONO OSB bright

A SWISS KRONO magyarországi telephelyének megnyitója

A svájci cégek közül a Swiss Krono meghatározó szereplője a magyar piacnak, ezért is fontos hazánk számára – mutatott rá köszöntőjében Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes –, hogy a faipari termékek gyártása területén több mint 50 éves tapasztalattal rendelkező cég újra bizalmat szavazott Magyarországnak, amikor fejlesztésbe kezdett Vásárosnaményban.

Az új SWISS KRONO gyár építési munkálatai 2015 őszén kezdődtek el, az Észak-kelet Magyarországon található vásárosnaményi - korábban - Interspan telephelyén.


Új gyár épül Magyarországon

A gyárat 2016. november 9-én, Ines Kaindl, a SWISS KRONO GROUP Igazgatótanácsának elnökasszonya és Dr. Szabó László, magyar külgazdasági és külügyminiszter-helyettes Úr, közösen nyitják meg, számos politikai és gazdasági vendég jelenlétében. A gyár lelke, a legmodernebb ContiRoll® berendezés, amelyen az új SWISS KRONO OSB bright termékek kerülnek előállításra: ez egy dekoratív, világos felületű OSB lap, amely a hagyományos építőipari felhasználása mellett, igényes belső építészeti célokra is alkalmas.

Az új SWISS KRONO OSB lapok elsősorban a hazai és a környező országok piacain kerülnek értékesítésre. A termékkel a SWISS KRONO ismételten képviselteti magát a régióban. Azonban lehetőség nyílik nyugat-és délkelet-európai, valamint - a specialitásokkal - ázsiai piacok elérésére is.

A magyar gyár a japán piac számára, különleges Anti-Slip (csúszásmentes) felülettel gyártott SWISS KRONO OSB lapokat értékesít. Ez így gyártott termék megfelel a Japánban elvárt magas minőségi követelményeknek is.

 

Új termék: SWISS KRONO OSB bright

A termék rendelkezik CE tanúsítvánnyal, gyártásuk a DIN EN 13986-nek megfelelően, 100 %-ban formaldehidmentes kötőanyaggal történik. Mutatós, világos felületének köszönhetően, a hagyományos szerkezeti felhasználási területek mellett, tökéletesen alkalmas látvány és dekorációs célokra is a belsőépítészetben.
A SWISS KRONO OSB bright lapok világos színét, a gyérítésekből származó nyárfa felhasználásának köszönheti. A lapok emisszió-szegények és magasabb követelményű, egészségre érzékeny területeken is alkalmazhatóak. A ContiFinish®- által gyártott OSB lapok teherhordó célokra, nedves körülmények között is kiválóan alkalmazhatók. A tetőfelületeken történő felhasználásnál az Anti-Slip felülettel gyártott SWISS KRONO OSB lapokat tudjuk ajánlani. 

SWISS KRONO OSB bright alkalmazási területei:

  • Fal-, tető- és mennyezetburkolás
  • Födémeknél járófelületnek
  • Faszerkezetként családi házakban
  • Ipari tartószerkezet kiegészítésénél
  • Hétvégi házak, nyaralók gyártásához
  • Tetőborításnál, mely nagyobb biztonsági intézkedéseket követel meg
  • Óvodák, kórházak, iskolák építéséhez
  • Padlók, bútorok, belső építészet
  • Dekoratív belsőépítészet
  • Csomagoló ipar

Az új OSB gyár

A magyar gyárat a legmodernebb Siempelkamp gyártmányú gépekkel szerelték fel. A SWISS KRONO, a niederrhein-i gyártótól már a negyedik OSB gyártósorát rendelte meg. A SWISS KRONO instrukciói alapján a Siempelkamp leányvállalatával, a Sicoplan céggel közösen tervezte meg a berendezést. A 8. generációjú ContiRoll® présre többek között jellemző a pontosság, a felületen történő egyenletes nyomáselosztás és költségtakarékos hatékony termelés.


A ContiRoll® prés szerelése

A Prod-IQ®.maintenance és a Prod-IQ®.quality irányítástechnikai rendszerek speciális automatizálisi technológiával biztosítják a megbízható működést. „A legmodernebb technikával felszerelve gyártunk SWISS KRONO OSB bright lapokat. A folyamatos gyártású ContiRoll®- présnek köszönhetően, az ügyfeleink magas minőségi elvárásainak eleget tudunk tenni és a SWISS KRONO GROUP össztermelési mennyisége az eddigi kb. 1,5 millió köbméterről egy ötöddel bővülhet” – hangsúlyozta elégedettséggel Seregi Barnabás, a magyarországi SWISS KRONO Kft. ügyvezetője.


A szárító szigetelését készítik

A termelőberendezés jellemzői:

Termékek: OSB 3-lapok
A berendezéshez tartozik: Osztályozó, gyantázó, terítő- és 28,8 m-es 8. generációjú ContiRoll ® prés, komplett szabászati és csomagolás technikai berendezés, pneumatikus és mechanikus szállítószalagok, Prod-IQ®.maintenance und Prod-IQ®.quality irányítástechnikai rendszerek
Présrendszer: 8. generációjú ContiRoll®
Névl. préshossz: 28,8 m
Netto vastagságok: 6-40 mm
Masterboard szélességek szélezve: 2.450-2.820 mm
Masterboard hosszúságok szélezve: 4.800-6.300 mm
Sűrűség: 570-660 kg/m³
Berendezés sebessége: max. 1.400 mm/s
Kapacitás: 1.060 m3 OSB naponta / 300.000 m3 OSB évente


A legelső magyar SWISS KRONO OSB bright lap a szállítósoron


Kész az első paplan


A csillagfordító gyűjti össze a már préselt és összevágott OSB bright lapokat

A magyarországi SWISS KRONO Kft. -ről

Az 1988-ban alapított INTERSPAN Faipari Kft. és a mai SWISS KRONO Kft., Magyarország vásárosnaményi székhellyel a SWISS KRONO GROUP-hoz tartozik és az első gyártási telephely volt Svájcon kívül. Kezdetben a magyarországi SWISS KRONO Kft. a nyers faforgácslapok és a laminált forgácslapok gyártására specializálódott a bútorok és belső berendezési tárgyak számára. 2016-tól a magyarországi telephely a modern ContiRoll®- gyártósora segítségével a SWISS KRONO OSB/3 bright három fajtáját fogja gyártani. A SWISS KRONO Kft. évente 300.000 köbméternyi OSB- lapot fog gyártani. Magyarország az új, nemzetközi, fontos piacokat gyorsan és megbízhatóan szolgálja majd ki. Az egyedüli magyar OSB – lap gyárban 100 dolgozó készíti természetes nyersanyagból és környezetbarát kötőanyagból a modern, ökológiai arculatú faipari anyagokat, amely így egészséges és környezetbarát termékként tűnhet ki. www.swisskrono.hu


A fatéren felhalmozodó forgács


A termelő csarnok

SWISS KRONO Kft. sajtóközlemény


Tetszett a cikk?