A PVC élzáró anyagok térnyerése

Napjainkban már nem is kérdés: a laminált forgácslapok használata ugrásszerűen elterjedt és ezt a népszerűséget rendkívül jól – mondhatni párhuzamosan – követi az élzáró anyagok piaca is. A forgácslapból készült bútoralkatrészek élzárására az elmúlt évtizedek során többféle anyagból készült élanyagot használtak, de a korszerű gyártástechnológiának köszönhetően a PVC ismét egyre nagyobb teret hódít.

Ezt a tényt támasztja alá az is, hogy a lengyel MAAG – mely több mint 10 éve megbízható piaci szereplő – nagy érdeklődésre tett szert az egyik elismert európai bútoripari és belsőépítészeti szakvásáron, a kölni Interzum-on. A MAAG termékskálája mind minőségben, mind megjelenésben egyértelműen bizonyította helyét a piacon jó ár-érték arányával, valamint széles – trendekhez igazodó – portfóliójával.

A Homoki-Zár évek óta elkötelezett forgalmazója a MAAG élzáróknak, a cég nemcsak a teljes színskálát, hanem gazdag struktúraskálát is kínál. A MAAG PVC élanyagok mindegyike megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi elvárásoknak és az Európai Unió által előírt követelményeknek. A gyártás során felhasznált valamennyi összetevő, azaz granulátum, színezőanyagok, és egyéb festékek nem tartalmaznak nehézfémeket, az ólmozott stabilizátorokat kiváltotta a kalcium és a cink.

A különböző – gyártás során felhasznált – anyagoknak köszönhetően (pl. UV-stabilizátor), a PVC élanyagok fizikai és környezetvédelmi paraméterei a piacon használatos ABS-anyagokkal egyenértékűek. Az UV-technológia garantálja a színtartósságot, egyben védi a felületet. Speciális összetételük miatt nem tartalmaznak egészségre káros összetevőket, a termékek minden olyan tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely garantálja a közintézményekben, egészségügyi intézményekben való használhatóságát Európa-szerte.

A nagyfokú rugalmassággal rendelkező MAAG PVC-alapú élzárók megőrizték a PVC előnyeit, kitűnően használhatók íves és egyenes felületek élzárására, emellett ellenállóságuk is kiváló.

Felhelyezésüket követően az élmegmunkálás során sem fehérednek ki a marási felületen, teljes keresztmetszetben színazonosak, a hátoldali kötőanyag tökéletes tapadást biztosít.

A több mint 120-féle színben elérhető PVC-alapú élzárók mindegyike összhangban van a piacon kínált bútorlap dekorokkal, sima és erezett felületi struktúrával.

Az élzárók hatféle keresztmetszetben kaphatók: 22x0,6, 22x1, 22x2, 32x2, 35x1, 42x2 mm-es méretekben, de egyedi méret legyártására is van lehetőség.

Összefoglalva:
■ PVC élzáró, mely minden környezetvédelmi előírásnak megfelel.
■ EU-ra érvényes megfelelőségi bizonyítvány (közintézményekben és gyerekbútorokhoz is alkalmazható).
■ 24–48 órás kiszállítás a raktáron lévő élzárókra.
■ Elérhető méretek: 22x0,6 | 22x1 | 22x2 | 32x2 | 35x1 | 42x2 (mm).
■ A „vékony” élzáró 0,6 mm vastag, és a 2 mm-es is ténylegesen 2 mm.
■ A 0,6 mm-es élzárónál nincs hullámos, benyomódott felület.
■ Nem csúszkál el a bútorlapon, nem kell visszaszedni.
■ Több mint 120-féle szín.
■ Ingyenes színminta, illetve próbatekercs biztosítása új és meglévő partnereinknek.

Homoki-Zár Kft.
Cím: 3527 Miskolc, Szinva u. 19.
Tel.: +46/ 506-074 (szerelvény)
Tel.: +46/ 506-075 (lapszabászat)
E-mail: homokizar@homokizar.hu
www.homokizar.hu


Kapcsolódó dokumentum:


a-pvc-elzaro-anyagok-ternyerese


Tetszett a cikk?