A változatosság alkotásra késztet

Tizenkilenc év folyamatos beruházás után, 2017-ben a Kastamonu Románia egy modern és komplex fafeldolgozó iparteleppel rendelkezik, az itt gyártott natúr és laminált forgácslapok, munkalapok elismerést váltottak ki a közép-európai piacon. A szintén itt készülő texturált HDF ajtólapok pedig az egész világon keresettek.

A Kastamonu Románia egy lenyűgöző befektetési terv eredménye, úgy anyagi, mint műszaki és emberi szempontból, ami 1998-ban indult, amikor a Kastamonu Entegre cég, a legnagyobb török faipari tröszt, de világviszonylatban is a szakma egyik meghatározó szereplője, átvette a szászrégeni gyárat.

Ma a Kastamonu Románia natúr forgácslapot, 140 laminált forgácslap dekort, 70 munkalap dekort és 19 ajtólapmodellt gyárt és értékesít. A praktikus és a tömörfából készült bútoroknál sokkal kedvezőbb árú, fa alapanyagú lemezekből gyártott bútorok ma már egy sokkal keresettebb megoldást jelentenek a lakások berendezésénél, illetve átrendezésénél.

A kiváló minőség-ár viszony mellett ez a típusú bútor könnyebben gondozható, kivitelezhető, és kimondottan gazdag díszítő és berendezési lehetőséget nyújt a felhasználó számára. A laminált faforgácslapok alapvetően az egyszerű vonalú és alakú bútorzatnak alkalmasak, ahol az eredetiséget a textúrák, a díszítések és a vasalat adja.

A Kastamonu Románia 8–38 mm vastagság közötti laminált faforgácslapot állít elő. A jelenlegi kollekció 140 dekort tartalmaz, 10 különböző felülettel. A kollekciónak több mint fele – 93 elem – fadekor. Fellelhető ezek között a juhar, bükk, tölgy, dió, fenyő, cseresznye, éger, akác, nyír, mahagóni, körte, szil, bambusz, és még sok egyéb mintázat. A díszítések felülete lehet sima vagy texturált, utánozva a farostok szerkezetét.

A 42 egyszínű színárnyalat nagyon széles skálát fed le a világos, pasztell színektől (kapucsínó, elefántcsont, pisztáciazöld, krém), egészen az erős, vibráló színekig (vörös, lila, bíbor, tengerészkék). Ezekhez a színekhez sima – matt, szupermatt, faerezett, gyöngypréselt felületek társulnak. A kollekciónak legkisebb csoportja a fantáziadekorok – 5 elem. Ezek kimondottan azon bútoroknak megfelelőek, amelyek avantgárd megközelítéssel kívánnak kitörni a dekorok és azok társításának mindennapiságából.

A fényes, magasfényes változatok egy külön alkollekciót alkotnak, amely 10 egyszínű színárnyalatot, 6 fa- és 2 fantáziaelemet tartalmaz.


Kapcsolódó dokumentum:


kastamonu-romania-vision-2017-laminalt-faforgacslap-kollekcio-a-valtozatossag-alkotasra-kesztet


Tetszett a cikk?