Új korszak kezdődik

A fa furnérok hajlítása és alakítása korábban csak szűk határok között volt lehetséges. Egy fiatal, innovatív német cég viszont új korszakot nyitott a 3D-furnérozott fa tervezésével.

A Danzer 3D-furnérja lehetővé teszi olyan  fa borítású ökológiai formák tervezését és gyártását, amelyeket korábban nem lehetett megvalósítani. A Danzer több száz vásárlónak  nyújtott segítséget a bútorok és az autóipar 3D-s furnérozási projektjeihez.  Ennek a módszernek a segítségével a tervezők egy különleges és új termékeket hozhatnak létre, amelyek könnyűek, kényelmesek, elegánsak és stabilak, valamint alacsonyabb költséggel állíthatók elő.

A Danzer  az általa szabadalmaztatott 3D-furnéros technológia  kizárólagos  szolgáltatójaként  az ügyfelek számára folyamatos támogatást is nyújt – a tervezési és gyártási folyamat valamennyi szakaszában.... A  cég saját kutatási és fejlesztési csapata folyamatosan javítja a minőséget és szélesíti a termékek alkalmazási területét.

 Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy olyan termékeket tervezzenek és gyártsanak, amelyek a végfelhasználók számára komolyabb értéket képviselnek.

A rétegelt lemezek gyártói csökkenthetik a selejtes termékeket, s így a költségeket is,  a hagyományos furnér helyett a 3D furnér használatával.

A 3D-furnérozott  elemek fedőrétegként vagy szerkezeti rétegként is használhatóak. A szeletelt furnérok legtöbb fajtájából 3D-furnérozott fólia-réteg is előállítható, beleértve az amerikai diót, az európai tölgyet, a fekete cseresznyét, a kőrist vagy a bükköt.


Tetszett a cikk?