Új életet ad a hordaléknak

A természet iránti szeretet és a magasfokú művészeti affinitás a valódi művész meghatározása. A 35 éves Bennett Ewing ilyen ember.

A folyton mozgásban lévő Bennett a természet szépségét és vadságát kutatva talál ihletre és hoz létre kreatív alkotásokat.

Leginkább a faszobrászatban képes kiteljesedni, ám azt nem a hagyományos módon műveli. A kompozícióinak alapját képező fadarabokat a hegyekről, sivatagokból, mocsarakból, folyók partvidékeiről, erdőkből és strandokról gyűjti. Eddig 40 amerikai államban, valamint Mexikóban, Kanadában és Írországban tett utazásai során szedte össze az alapanyagot.

Műveiben a különböző fadarabok formáit, természetes színeit és mintázatait helyezi előtérbe, hogy emberi arcokat vagy testeket hozzon létre belőlük. Szinte mindenféle darabot fel tud valamire használni, hiszen az emberi érzések is rendkívül sokrétűek.

Mivel a kellékboltok kínálatát hamar kimerítette, gyakran útra kel, hogy fantáziáját használva maga szedje össze szobrainak hozzávalóit. És hogy milyen alkotások jönnek így létre? Íme néhány közülük:



 

forrás: wwideas.com


Tetszett a cikk?