Konyhai fa munkalapok a Zatik faáruházban

Fa munkalapok tekintetében az egyik legnagyobb választékkal a Zatik Faáruház, Fatelep rendelkezik. A szakembereket és a lakosságot egyaránt kiszolgáló áruház tulajdonosát, Zatik Józsefet kértük meg, hogy röviden ismertesse ezt a termékkínálatot.

– Melyek azok a fafajok, amelyeket konyhai munkalap használatához ajánl?

– A mechanikai igénybevételt figyelembe véve, elvileg bármilyen fafaj szóba jöhet. Elsősorban a felületkezelésen és az utólagos karbantartáson múlik, no meg persze az igénybevétel jellegétől is függ, hogy milyen hosszú ideig tud a fa munkapult dísze lenni a konyhának. Raktáron jelenleg több mint 20 fafajból van készletünk. A hazai lombosokból dió, bükk, cseresznye, éger, gőzölt akác, kőris, tölgy, illetve a tűlevelű fafajokból erdeifenyő és vörösfenyő. Ezen kívül kiemelném a trópusi fafajokat is: anigre, dibetou, iroko, mansonia, moabi, movingui, niangon, padouk; a mahagóni fafajon belül pedig: gombe, khaya, sapelli, sipo.

– Milyen méretválaszték áll rendelkezésre?

– A táblaméret szélessége 60–120 cm-ig terjed. Hosszúságban, hossztoldott és toldásmentes kivitelben is, 100 cm-től egészen 500 cm-es hosszig tartunk anyagot, a következők szerint: 100 cm-től 250 cm-ig 25 cm-es ugrásokkal, minden egyes mérettartományban található fa munkalap. Ezen felül az 5 m-es táblákból is tudunk vágni rövidebb darabokat, tetszőleges méretben. A vastagságot illetően 2,5 cm-től 4,5 cm-ig számos vastagsági méret áll rendelkezésre. Emellett fontosnak tartjuk, hogy termékeinket hazai gyártóktól szerezzük be, amennyiben lehet.

– Mit lehet tudni az árakról?

– A vastagságtól függően az árak a hazai lombosok esetében 25– 45 000 Ft/m2, a trópusi fafajoknál 30–50 000 Ft/m2. A fenyőfélék kínálatában pedig 20–32 000 Ft a fa munkalapok m2 ára.

– Van olyan jó tanács, amit a felhasználónak mindenképpen érdemes tudni?

– A felületkezelés tekintetében van egy lényeges szabály, amit érdemes betartani. A nem látszó felületeket, éleket ugyanúgy felületkezelni kell, mint a látszó részeket, természetes olajokkal és legalább három rétegben. Itt említem meg, hogy az összes fa munkalap kezeletlen felületű, valamint az éleken semmilyen megmunkálás nincs. Így minden felhasználónak adott a lehetőség tetszőlegesen megmunkálni és kezelni a munkalapot. A felületkezeléshez olajat, gombaölő szert és pácokat is kínálunk.

– Hol található a Zatik Faáruház?

– Budapest és Vecsés határában az Üllői u. 829-ben, valamint Budakalászon.

További információ:
https://www.zatik.hu


Kapcsolódó dokumentum:


konyhai-fa-munkalapok-a-zatik-faaruhazban


Tetszett a cikk?