Belevágtak


Jelen cikk célja, hogy jól áttekinthető képet rajzoljon a hazai lapszabászati szolgáltatások kínálatáról, ezek árszínvonaláról, illetve a határidőkről. Egy online kérdőív segítségével eredtünk a válaszok felé. Az összesített eredmények magukért beszélnek!

Alapvetően két törekvés vezérelt minket ennek az anyagnak az összeállításakor. Az egyik az, hogy a szigorúan vett lapszabászaton túl milyen egyéb megmunkálási szolgáltatást tudnak kínálni ezek a cégek. A másik szempont az volt, hogy a feldolgozóipar munkaerőhiánya és leterheltsége láttán ezek a szolgáltatások és áraik mennyire tekinthetőek versenyképesnek egy esetleges közös együttműködés esetén. Magyarán felmerül a kérdés: a faiparos a gyorsaság és a hatékonyság érdekében vajon minden olyan munkát kiszervezne, amit más is meg tud/hajlandó megcsinálni és ezt a megrendelő is megfizetné?

Megkerestünk tehát tíz olyan vállalkozást, akik lapszabászati tevékenységet (is) kínálnak ügyfeleiknek, partnereiknek. (Az élzárási szolgáltatásokra vonatkozó válaszokat novemberi lapszámunkban, az élzárás melléklet témakörében tárgyaljuk majd.) A cégeket találomra választottuk ki, csupán az volt a szempont, hogy a tevékenységeknek helyet adó települések mérete és országos elhelyezkedése egy átfogó hazai képet mutasson. A válaszadás önkéntes és ingyenes volt mindenki számára. Íme, az online kérdőívre adott válaszok összesítése!A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.