Posztforming munkalapok tulajdonságai és alkalmazásuk


A konyhabútorok nagy, összefüggő vízszintes felülete a munkalap vagy munkapult. Az idők során sokféle anyagot hoztak létre a gyártók, hogy a különböző igényeket kielégítsék. Milyen elvárásaink vannak egy munkalappal szemben?

A választ több oldalról kell megközelíteni. Egyfelől a végfelhasználó oldala a legdominánsabb, másfelől az asztalosnak sem mindegy, mivel kell dolgoznia. Főleg, hogy vannak olyan munkapult készítésére alkalmas anyagok, amelyhez komoly szakértelem és tapasztalat is kell. A háziasszony szemszögéből fontos, hogy a minta dekoratív és impozáns legyen. A könnyű tisztántartás, illetve a karcállóság is lényeges szempont. Ritkábban esik szó további két tényezőről. Az egyik a hőállóság, a másik a pótolhatóság. Hiszen amennyiben a munkalap sérül és az nem javítható, akkor pótlásra lesz szükség. Az sem mindegy, hogy egy adott szakaszát kell a munkalapnak cserélni, vagy az egészet, mert esetleg kifutó szín volt a beszerelt lap.

Az asztalos oldaláról is fontos az ár, az elérhetőség (időben és térben), a súly, valamint a megmunkáláshoz szükséges infrastruktúra és a szaktudás.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.