Páraáteresztő farostlemez tető- és falszerkezetekhez

Az EGGER DHF-lap egy műgyantával ragasztott, közepes sűrűségű farostlemez, amely ideális a tetőkhöz és a favázas szerkezetű falak külső burkolásához. Használata lehetővé teszi a vízelvezető és szélálló tetőfelület gyors és hatékony kialakítását. A lap környezetbarát és alacsony kibocsátású, a friss puhafa használatának és a formaldehidmentes ragasztásnak köszönhetően. Az optimalizált nútféderes profilnak és a szögrácsnak köszönhetően a beépítés könnyű és gyors, így a DHF-lap gazdaságos megoldás minden építési projektnél.

A páraáteresztő és nedvességálló EGGER DHF-lapokat tetőszerkezeteknél alátétként vagy tetőaljzatként, továbbá a faszerkezetes falak külső burkolataként alkalmazzák, különböző homlokzati rendszerek mellett. Lehetővé teszik a vízelvezető, szélálló és hozzáférhető tetőfelület gyors és hatékony megépítését. A hagyományos tetőkhöz képest a DHF-lap három funkcióval van ellátva egyetlen termékben: vízelvezető felület, szúrási ellenálló képességgel és szélállósággal rendelkező lap.

A műgyantával ragasztott, közepes sűrűségű farostlemezek gyártásához a fatermelésből származó fűrészport és faforgácsot használjuk fel. A DHF-lap környezetbarát, és alacsony kibocsátással rendelkezik a formaldehidmentes ragasztásnak és károsanyag-mentességnek köszönhetően.

A beépítést megkönnyítő nyomtatott szögrácsnak, valamint az optimalizált nútféderes profilnak köszönhetően a DHF-lapok használata gyors és egyszerű. Mindez költség- és időmegtakarítást eredményez, ami a DHF-lapokat gazdaságos megoldássá teszi bármilyen építési projektekhez.

Az alacsony páradiffúziós ellenállásnak köszönhetően az EGGER DHF-lapok tökéletesek a biztonságos és tartós, alacsony kondenzációs kockázattal és nagy kiszáradási potenciállal rendelkező szerkezetek előállításához.

Ugyanakkor a farostlemezek bevizsgált eső- és jégesővédelemmel vannak ellátva. Amennyiben a tetőfelületen jégeső által okozott sérülés következik be, a DHF-lap védelmet nyújt a víz behatolása ellen. A DHF-lap emellett már az építkezés folyamán, a végleges tetőfedés befejezéséig is véd a jégesőtől.

A 600 kg/m³-es sűrűségének köszönhetően a DHF-lap alkalmazható a DIN 4102-4 szabvány által előírt tűzvédelmi szerkezetekben. Ezen túlmenően nagy hőtárolási kapacitással, továbbá fokozott hangszigeteléssel látja el a komponenseket.

Az EGGER DHF-lapok elérhetők 2500 mm, 2800 mm és 3000 mm-es kivitelben, azaz a teljes falmagasságnak megfelelő méretekben, a tetőkhöz és falakhoz igazítva.

Az EGGER OSB-lapokhoz igazított méretek tovább egyszerűsítik a tető- és a falszerkezetek tervezését és gyártását, amennyiben a két terméket együtt alkalmazzák.

További információ: www.egger.com/dhf


Kapcsolódó dokumentum:


paraatereszto-farostlemez-teto-es-falszerkezetekhez


Tetszett a cikk?