Kétszerkéselt színezett furnérok

A TABU név nem ismeretlen a hazai belsőépítészek és asztalosok számára, hiszen évek óta jelen van a hazai furnérkínálatban. A magyarországi piacon kizárólag a JAF Holz portfóliójában érhetőek el az olasz gyártó termékei.

A TABU Európa vezető „designfurnér” gyártó cége. A festett és kétszerkéselt furnérok gyártása terén kínált prémium termékeiket a legjelentősebb belsőépítészek és designerek használják. A cég 1927 óta van jelen a piacon, sikerüket elsősorban a kiváló minőségnek, és a divattrendeket megelőző, sokszor merész koncepcióinak köszönheti.

A JAF Holz folyamatosan fejleszti furnérértékesítési koncepcióját, és termékportfólióját a piac igényeihez igazítja. A standard furnér kínálatuk egyedülállóan széles és magas minőséget képvisel. A festett és kétszerkéselt furnérok terén hasonlóan magas és kiegyensúlyozott minőség a cél, ezért esett a választás az olasz gyártó termékeire.

MI IS AZ A KÉTSZERKÉSELT FURNÉR?

A késelés a színfurnérgyártás technológiája. A rönkből kialakított frízből késelik a furnérlapokat. Kétszer- vagy többszörkéselt furnérról akkor beszélünk, amikor a frízből késeléssel előállított furnérlapokat újra összeragasztják, majd az így kialakított tömbösített frízt elforgatva újra lekéselik. Az ezzel a technológiával készített furnéroknál elérhetünk extra rajzolatot, de cél lehet a még egyenletesebb, homogénebb textúra is. Mindenesetre egy kiegyensúlyozottabb, könnyebben reprodukálható furnér lesz a végeredmény.

A gyártó kínálatában mintegy 600 designból (különböznek színben, rajzolatban vagy késelési technológiában) válogathat a megrendelő, míg a JAF Holz raktárprogramja ebből 30 típust tartalmaz, amelyek azonnal elérhetőek. Emellett természetesen a teljes kínálat rendelhető, 5–7 napos szállítási határidővel. A kétszerkéselt furnérok mérete 3100/2500x570/670 mm.

A tervezők és a végfelhasználók munkáját segítendő, speciális furnérkatalógusok készültek A/4 méretű anyagmintákkal, szín, fafaj és rajzolat szerinti csoportosításban. A kínálat komplexitásának érdekében minden furnérhoz elérhető színazonos élanyag, élfurnér és élléc egyaránt.

 

www.jafholz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


ketszerkeselt-szinezett-furnerok


Tetszett a cikk?