Dencon íróasztalok

A Dencon 1964 óta gyárt vállalatok számára irodabútorokat és fogadóterekhez berendezéseket. Hagyományos dán dizájn értékeket képvisel a külső megjelenés, de a funkcionalitás mellett a minőség is nagy hangsúlyt kap náluk. Ezért fontos, hogy az iroda belső terei funkcionális és inspiráló keretet képezzenek, hogy legyen helye a hatékony munkának, s kreatív gondolatokkal inspirálják az ott dolgozókat.

Az íróasztal a munkahely alapja. Fontos, hogy legyen egy funkcionális és stílusos íróasztal, ahol kényelmesen érezheti magát az ember a mindennapokban. Elegendő hely kell mindennek, ami egy hatékony munkavégzéshez szükséges – számítógépnek, billentyűzetnek, egérnek, írószernek, kávénak stb.

Az íróasztal kiválasztásakor a jó hely mellett a testi közérzetet is figyelembe kell venni. A Dán Munkakörnyezeti Hatóság szerint a vállalat felelőssége, hogy úgy tervezze meg a munkaállomásokat, hogy legyen lehetőség a változtatásokra.  A Dencon asztalok magassága elektromosan és manuálisan is állítható.

Itt is figyelembe kell venni a különböző anyagokat és méreteket, valamint meg kell tartani a változtatás lehetőségét, mivel sok vállalatnak gyakran változtatnia kell az elrendezést, újra csoportosítania kell, s módosítania az asztalok helyzetét.

A Dencon számára a fenntarthatóság is nagyon fontos. A fenntartható és környezetbarát választás minden munkafolyamat természetes velejárója a vállalatnál – ez a tervezési filozófijuk szerves része. Csak előnyökkel jár, ha fenntartható irodabútort választunk, mert…

  • … a bútorok a lehető legkisebb hatással vannak a környezetre,
  • … gondoskodnak arról, hogy a bútorok jó és biztonságos munkakörnyezetben készüljenek,
  • … a belső terek olyan bútorokat tartalmaznak, amelyek fenntartható erdőgazdálkodásból származnak.

Egyes termékeken a wellness kijelző az állással elégetett kalóriák számolása mellett arra is figyelmeztet, hogy ideje felállni és mozogni. A Dencon ergonómiai kutatása szerint napi két órás álló munkavégzéssel egy év alatt annyi kalóriát lehet elégetni, mintha lefutnánk hat maratont. A legújabb kutatás szerint óránként fél órát érdemes állva dolgozni. Ezt azért nem sokan tudják kivitelezni a mai rohanó világban, ezért a Dencon egy olyan fejlesztéssel állt elő, ahol egy kijelző segítségével megtervezhetjük és előre beprogramozhatjuk az ülő és álló munka arányát, idejét és hosszúságát. Így a mozdulatsor nem jár időveszteséggel és megnöveli a munka hatékonyságát.

Hogyan kezdjünk bele?

Közvetlenül ebédszünet előtt emeljük fel az asztalt, hogy álló pozícióban dolgozhassunk 15 percig, majd ebédszünet után újabb 15 percig álljunk. Ezzel hozzá tudjuk magunkat szoktatni a későbbi álló és ülő pozíció rendszeres váltogatásához. Majd, amikor ezt már megszoktuk, óránként álljunk fel 15 percig. Illetve szintén hasznos, ha a munkanap végén az utolsó 15 percet szintén álló munkavégzéssel töltjük.

Online katalógus: https://nozebra.ipapercms.dk/Dencon/Katalog/


 

Forrás:
Epiteszforum.hu
dencon.dk


Tetszett a cikk?