Klasszikus dizájnok, friss ötletek

A 2022-ben Kölnben megrendezett bemutatón a klasszikus mellett számos új, mondhatni merész ötlettel álltak elő az asztalos és építész szakemberek.

TÉRFOGLALÓ

Ilyen például Niklas Burgbacher betonlapba ékelt, tömör maglemezből készült archaikus szerkezete, melyet a behelyezett karosszériaelemekkel, lakkozott MDF ajtókkal és fiókokkal, valamint az alap feletti akrilüveg panellel erősítik. Talán a tömör lemez vastagsága kissé alulméretezett. Az ajtók Tiomos-csuklópántokkal ellátottak és gombnyomással nyílnak. A horonycsíkon vezetett tölgyfából készült fiókok szériaverzióban mechanikusan is vezethetők. A bútordarab tágas lakás- vagy irodabelsőt igényel. Az „Industrie”, vagyis ipari jellegű belsőépítészetet, illetve lakberendezést kedvelők számára kedvelt kiegészítő lehet.

SZIMMETRIKUS ELHELYEZÉS

Megjelenésében klaszszikusabb, funkcionalitás szempontjából rendhagyóbb megoldást mutat be Lukas Hauser. A falra szerelhető, hornyolt tölgyfakeretek látható tartóoszlopaikkal két, feketére festett MDF gérbevágott házat foglalnak magukba. A benne található fiókok klasszikus módon vezetettek, jobbra nyílnak és a korpusz alján lévő nyíláson csúsztathatók ki.Megjelenésében klaszszikusabb, funkcionalitás szempontjából rendhagyóbb megoldást mutat be Lukas Hauser. A falra szerelhető, hornyolt tölgyfakeretek látható tartóoszlopaikkal két, feketére festett MDF gérbevágott házat foglalnak magukba. A benne található fiókok klasszikus módon vezetettek, jobbra nyílnak és a korpusz alján lévő nyíláson csúsztathatók ki.

BÚTOR, AMELYNEK ARCA VAN

A linóleummal fedett frontok a falcozott testbe simulnak. A finoman profilált diófából készült fogantyúk „ritmikusan” fiókokra és ajtókra osztják Nils Farrenberg bútorának homlokzatát. A kőrisrudak átadják a korpusz terhét a két kerethídnak. A Thiomos csuklópántokkal ellátott ajtók mögött nagy rakodótér áll rendelkezésre. A klasszikusan vezetett fiókok HPL-lel bevont MDF szalagokon csúsznak. A halványzöld árnylatú komód tágas hálószobák, retró hangulatot idéző nappalik kényelmes kiegészítője lehet.

 

Forrás: dds


Kapcsolódó dokumentum:


klasszikus-dizajnok-friss-otletek


Tetszett a cikk?