Hulladékgyűjtő működtetése hangvezérléssel

Az okosotthon technológia folyamatos fejlődésben van. Rengeteg mindent tudunk már hangvezérléssel irányítani. Ez a technológia a konyhákban is nagy segítségünkre lehet, amelyet több cég felfedezett és folyamatosan fejlesztik is termékeiket ebben az irányban. A Hailo is elindult ezen az úton. A német cég bejelentette, hogy a Libero 3.0 hulladéktárolóját innentől hangvezérelt kivitelben is megvásárolhatják az érdeklődők. A hulladéktárolót lehetőségünk van csatlakoztatni az Alexa hangvezérlő rendszerhez és onnantól kezdve hangüzenetekkel tudjuk működtetni a Libero 3.0-t.

– A digitalizálás vívmányai növelik az életkomfortot. Úgy gondoljuk, hogy az okosotthon a jövőben további nagy lehetőségeket kínál – mondja Martin Mies, a Hailo beépített technológiai részlegének vezetője. A mai fejlesztések közül természetesen nem minden válik majd be, a haszontalan projektek eltűnnek, de azok az alkalmazások, amelyek megkönnyítik a végfelhasználók életét, jó eséllyel megállják a helyüket a piacon.

Más területeken már nagyon sikeresen bevált funkció a hangvezérlés. Az összetett folyamatok mozgásba hozásához a felhasználónak csak nyelvi szoftverrel kell kommunikálnia. A Libero 3.0 intelligens technológiája különösen akkor hasznos, ha a konyhai műveletek során mindkét kezünk foglalt. Ilyenkor a szemetesszekrényt egyszerűen nyithatjuk lábvezérléssel vagy hangutasítással. Ezekkel a megoldásokkal elkerülhetjük, hogy összekenjük a fogantyút, vagy a szekrényfrontot, s ezzel higiénikus környezetet biztosítanak az ügyfelek számára.

 

Forrás, fotó: www.hailo-einbautechnik.de


Tetszett a cikk?