RAUVISIO crystal Deep Collection

A REHAU legújabb felületkollekciója lenyűgözte az egyik legrangosabb formatervezési díj zsűrijét: a RAUVISIO crystal Deep Collection megkapta a 2023-as German Design Awardot. Az üveglaminát finoman csillogó, fémes hatással büszkélkedhet, amely a matt felületeknek egyedülálló mélységhatást kölcsönöz.

 

 

A magas rangú nemzetközi zsűri minden évben átadja a Német Formatervezési Tanács German Design Award díját. Ez a díj a formatervezési ipar egyik legrangosabb elismerése. Célja a dizájnközpontú gazdaság előmozdítása minden ágazatban. Ennek megfelelően az ezen a területen világszerte úttörőnek számító termékeket különböző kategóriákban díjazzák.

 

 

Német formatervezési díj: kiváló terméktervezés győztese

A Kiváló terméktervezés – anyag és felület kategóriában benevezett termékek közül a RAUVISIO crystal Deep kollekciót választották győztesnek. – Ezen nemzetközileg elismert díj elnyerése különleges megtiszteltetés az új kollekciónk számára, s kiemeli, hogy ez a népszerű üveglaminát a tökéletesség, az esztétikum és a minőség szempontjából mennyire vonzó ügyfeleink számára – mondta Hans Peter Mehnert, a termékmenedzsment bútorrendszerek és -komponensek igazgatója. A Deep kollekció az intelligens üveglaminátot finom, fémes csillogással emeli ki: beköszöntött az izgalmas uni színek új korszaka. A napfény és az óceán által inspirált színkollekció mintha életre keltené a bútorokat: attól függően, hogy milyen fény éri a felületet, egyedi hangulattal tölti meg a helyiséget. Akár harsány kontrasztra, akár más felületekkel kombinálva diszkrét eleganciára törekszik, az anyag harmonikusan illeszkedik a dizájnkoncepcióba. Az üveg és a fém különleges kombinációja láthatatlan szinergiákat hoz létre, s végtelen tervezési szabadságot tesz lehetővé. Az időtlen kollekció hét szemet gyönyörködtető dekort tartalmaz, a világos színektől a mély antracitig. Ezek egymással és más REHAU-kollekciókkal, valamint természetes anyagokkal, például fával vagy kővel egyaránt kombinálhatók.

 

 

Az üveglaminát előnyei: kivételes formatervezési lehetőségek

Az üveglaminát számos előnnyel büszkélkedhet a feldolgozás és a mindennapi használat során, így szinte minden más anyagnál sokoldalúbb.

Így nem csoda, hogy a RAUVISIO crystalt „asztalosüvegként" is emlegetik: a valódi üveg elegáns megjelenését az üveglaminát kiváló tulajdonságaival ötvözi. Az anyag ezért hagyományos asztalosszerszámokkal megmunkálható, így a tervezőknek gyakorlatilag nincsenek határai a belsőépítészeti tervek megalkotásakor, amikor például a RAUVISIO crystal mirror tükröződő felületű kivitellel dolgoznak. A hajlítás, az intarziázás és a marás különösen figyelemre méltó eredményeket hozhat az anyag használata során. A hátoldal marása lehetővé teszi hátulról megvilágított minták létrehozását, lenyűgöző fényhatásokkal árasztva el a helyiséget.

 

 

A REHAU anyag- és formatervezési koncepciója egyedi kialakítási lehetőségeket biztosít. A Deep Collection felületkollekció kibővítése a RAUVOLET crystal-line bútorredőny megoldással és a színben összehangolt RAUKANTEX élzárókkal lehetővé teszi, hogy a bútorok teljesen színazonos, egységes felületű, monolitikus elemekként készüljenek el. A feldolgozók és a tervezők így egyetlen forrásból érik el a tökéletes felületi egységet, ez az „Enabling Exceptional Design", vagyis a kivételes dizájn lehetővé tétele.

A RAUVISIO crystal Deep kollekcióval kapcsolatos minden részletet megtalál a következő weboldalon: www.rehau.hu/rauvisio


Tetszett a cikk?