Hettich-megoldások a komfort és esztétikum jegyében

Tolóajtó-vasalat Silent System-rendszerrel

A Silent System Flexible-rendszer hatékonyan fékezi a tolóajtókat

A Hettich cég új „Silent System Flexible 50" csillapítórendszere a tolóajtós szekrényeknél maximális hatást nyújt: csukásnál először finoman fékezi az ajtót, majd a végpozícióban megállítja. Ugyanez történik nyitáskor: az ajtók könnyedén, alig érezhetően csúsznak oldalra.
Külön előnye a rendszernek az időtakarékos és egyszerű szerelhetőség. A leegyszerűsített beépíthetőségnek köszönhetően akár a némi kézügyességgel rendelkező vevő is felszerelheti utólagosan a „Top Line 22" vasalattal ellátott szekrényre a csillapítást. Egy kétajtós szekrény esetében a csillapítást és az önbehúzó szerelvényt tartalmazó egységet jobbra és balra csavarral rögzítjük a profilhoz. A korpusz és az ajtó változatlan marad. A „Silent System Flexible 50" rendszert papírrácsos bútorba is szerelhetjük.

 

Gyors és mégis csendes fiókok az irodákban

A „Stop-Control" behúzóházat az integrált Silent System csillapítással egyszerűen rápattintjuk a fiókcsúszóra - és már működik is!

A Hettich cég bemutatja a konyhákból és nappalibútorokból már jól ismert Silent System-rendszerét, irodabútorokra adaptálva. A konyhákban és a nappalikban, hála a modern bútorvasalatoknak, sok minden már csendesebben csukódik. Az, hogy ezt a komfortot az irodabútor-gyártóknak is felkínálják, ezen útnak konzekvens folytatása. A Hettich cég Silent System-rendszere már elismerést vívott ki a konyha- és nappalibútor-gyártók körében, az itt szerzett tapasztalatot adaptálták az irodabútorra, hogy itt is a funkciónak megfelelően gyors, de mégis csendes fiókzáródást lehessen biztosítani. A Silent System csillapítást a Hettich cég ötvözte az önbehúzó funkcióval, hogy így eleget tehessen az irodabútorokra vonatkozó speciális követelményeknek. Ily módon lerövidül a záródási út, ezáltal a kihúzásgátló funkció nem hosz-szabbítja meg zavaró módon a következő fiók nyithatóságáig szükséges időt.
A kellemesen csendes záródás érezhetően alacsonyabb zajszintet biztosít az irodában, így biztosítva kellemesebb feltételt a munkavégzéshez. Az előre szerelt csillapítással ren¬delkező behúzóház a csillapítás nélkülivel azonos módon szerelhető, így a korábbi konstrukción nem kell változtatni. A csillapítással előszerelt behúzóházat csak rá kell pattintani a Hettich fiókcsúszóra, és a fékező funkció máris biztosított, így az eddig csak a konyhákban és a lakószobákban megszokott komfort az irodákban is élvezhető. Az irodai konténerekhez 4 különböző komplett szettet lehet rendelni, amelyek a fiókok és fiókcsúszók mellett a „Stop-Control" kihúzásgátló funkciós zárlécet és a „Silent System" csillapítást is tartalmazzák.

 

 

 

 

 

Bútorhúzó másképpen

A dekorlemez elrejti a süllyesztett fogantyút

A Hettich cég „Touch-in" húzója a megszokott bútorhúzó megoldásokhoz viszonyítva különösen visszafogott megjelenésű. A szokatlan megoldású bútorhúzó része egy dekorlemez, amelyet tetszés szerint lakkozhatunk, vagy pl. furnérral bevonhatunk, így teremtve összhangot a bútorfronttal. A dekorlemez kapható fényes króm vagy szálcsiszolt kivitelben is. Használatkor a dekorlemezt be kell nyomni, így érjük el a mögötte rejtőzködő süllyesztett fogantyút. Ez az eredeti ötlet a húzó használata ellenére a bútornak optikailag „húzómentes" megjelenést kölcsönöz.
A Hettich és a Rehau cég által kiírt „6. Nemzetközi Design Díj 2007"-re a szlovákiai Pavol Torma által benyújtott és ott a bútorszerelvény kategóriában első díjat nyert ötle¬tet a Hettich cég fejlesztette tovább és tette gyártásra alkalmassá.



„InnoTech-Design-oldal": ugyanaz és mégis más

Mi segíthet abban, hogy egy technikailag jól felszerelt és a legújabb divatnak megfelelően megálmodott konyhát még vonzóbbá tegyünk? Ha a megszokott, kiváló minőségű csillapított fémfiókokat kis kiegészítők, illetve új megoldások segítségével felöltöztethetjük, átváltoztathatjuk, bizonyára meggyőző hatást érhetünk el. Erre az alapgondolatra épül a Hettich cég InnoTech fiókprogramja. A bázis a jól bevált InnoTech fiók a csúcsminőségű, Silent System csillapítással ellátott Quadro teleszkóppal, fehér, ezüst és antracit színben. Ugyanezen alkatrészek használatával (változatlan raktárkészlet!), pusztán kiegészítők segítségével új megjelenést kölcsönözhetünk fiókunknak. Ilyen eszköz a fényes króm, an traci t és szálcsiszolt kivitelben vásárolható dekorcsík, amelyet a fiókoldal felső élére ragasztva máris átváltoztattuk fiókunkat.
Az ez évi kölni Interzum kiállításon bemutatott újdonság a DesignSide. Ha magasabb fiókoldalt szerettünk volna, eddig rélinget kellett beépítenünk. Ehelyett kínál igen látványos megoldást a Hettich cég Design-Side adaptere, melynek segítségével réling nélkül magasíthatjuk fiókunkat, tetszés szerint üveget, követ vagy bármely más anyagot használva. A látvány igazán lenyűgöző. Az adapter az InnoTech fiókoldal három alapszínében, fehérben, ezüstben és antracitban rendelhető. T ermészetesen a hozzájuk illeszkedő öntapadós díszcsík itt is alkalmazható, egységesen stílusos megjelenést biztosítva konyhabelsőnknek. Ezen megoldások használatával báziskonyhánkat bármikor új ruhába öltöztethetjük, rugalmasan alkalmazkodva a megrendelő elképzeléséhez, anélkül, hogy a gyártáson bármit is változtatni kellene. A Design-Side adapter, valamint az öntapadós díszcsíkok segítségével, raktárkészletünk csekély növelése árán (a fiókoldal és a teleszkóp nem változott) új, igényesebb megjelenést kölcsönözhetünk fiókbelsőnknek, megfelelve az aktuális trendnek. Mivel az elemek utólag is beépíthetők, a bemutatóterem is minimális fáradtsággal „átöltöztethető”.

 

Változatlan gyártás, mégis új megjelenés a Hettich cég új Design-Side
adapterével
„A változatosság gyönyörködtet” – új lehetőségek a konyhai fiókbelsőkbenLehet egy rélinggel kevesebb? A válasz a Hettich cég Design-Side adaptere

Novo Bútortechnika Kft.
1211 Budapest, Védgát utca 8.
Tel.: 20/945-1270.
novobutortechnika@t-online.hu


Tetszett a cikk?