Új alapanyagok: | A felületképzés művészi szabadsága

A fejlesztések egyik nemzetközi bemutatója évente a Milánói Bútorszalon, ahol egy külön teremben „Material” néven kiállítás tekinthető meg az aktuális kínálatból. Az alapanyagok egy részét már gyártják, illetve alkalmazzák, de jó néhány olyannal is találkozhattunk, amelyből termék egyáltalán nem készült, mindössze néhány mintadarab, piaci bevezetésük még várat magára.

A felületképzés művészi szabadsága

Mostanában egyre több helyen találkozhatunk az új, háromdimenziós, mélymart felületű lapokkal, amelyek a természet alkotta szabad formák határtalan változatosságát idézik a szél barázdálta homoksivatagtól a ritmusosan ismétlődő sejtszerkezetekig. Az USA-beli Interlam cég „Art Diffusion” néven forgalmazza termékét, amely egyaránt alkalmazható bútorfrontként, belsőépítészeti dekorációs felületként vagy falborításként. A CNC-vel megmunkált felületeket a cég jelenleg 123 mintával kínálja, de folyamatosan dolgoznak a további fejlesztéseken.
Alapanyagként szolgálhat a termékhez – a 8-féle maganyag között – az SDF nevű, új típusú farostlemez, melynek tulajdonságai megegyeznek az MDF-lapéval, de teljesen formaldehidmentes, és 100%-ban újrahasznosított, hulladék farostból készül. Választható teljes anyagában színezett MDF-lap, standard HDF, speciálisan ajánlott erre a feladatra a Medite 3D lap laminált vagy festett kivitelben is. A CelTec PVC-lapok ipari és kereskedelmi környezetben is megállják a helyüket, bármilyen grafikus mintázat vagy fotó is megjeleníthető rajtuk. Különösen nedves viszonyok közé, akár kültérre ajánlott a forradalmian új Extira nevű alapanyag, mely jól ellenáll az anyagkárosító hatásoknak – ezt a cég 5 év garanciával szavatolja.
További innovatív belsőépítészeti termékek is szerepelnek az Interlam kínálatában, mint például a „Lézerfal”, amely áttört mintázatú térelválasztó lemez fa, műanyag vagy fém alapanyagból, vagy az „Alrox”, amely 3D-hatású mintával ellátott rozsdamentes acél vagy alumínium dekorfelületeket kínál.


www.interlam-design.com


Tetszett a cikk?