Új alapanyagok: Kő-Furnér

A Stone-Veneer valódi, könnyen hasadó palakőzetből készül, a gyártás során a kőtömbökből 0,1–2 mm vastagságú rétegeket hasítanak le, amelyeket aztán poliészter-gyanta és üvegszál felhasználásával ragasztanak össze.
A természetes hasított felület és a végtelen változatosságú színvariációk biztosítják a lemezek utánozhatatlan egyediségét. A dekorlemezekhez hordozóanyagként bármilyen faalapú, cement- vagy gipszkötésű, illetve más könnyű laptermék megfelel.
Ez az első kőtermék, amelyet a fafeldolgozók is saját berendezéseikkel munkálhatnak meg. Amennyiben a lapoknak csak egyik oldalán alkalmazzuk a kőfurnért, a vetemedés elkerülésére a másik oldalt is borítani kell (pl. papírral, fóliával, …). A ragasztáshoz alkalmasak a szokásosan használt diszperziós ragasztók, hőre olvadó és PUR-ragasztók.
A lemezek készre felületkezelve is rendelhetők – a bevonat megvédi a terméket a szennyeződésektől, miközben megőrzi a természetes kőfelület eredeti hatását. Ugyanakkor saját magunk is elvégezhetjük a lakkozást faipari felületkezelő anyagokkal, de ebben az esetben előfordulhat, hogy megváltozik a lemezek színe, megjelenése.
A kőfurnér borítással ellátott termékek megmunkálása nem okoz gondot sem fűrész- sem marógépen (bár a jobb termelékenység érdekében ajánlott a gyémántszerszámok használata), és a bútoripari lapokhoz hasonlóan az élzárás is megoldott.
A Stone-Veneer késztermékek között egyaránt megtalálhatók a vékony borítólemezek normál vagy öntapadós változatban, illetve hordozóra felragasztva, padlólapok (vastagság: 6,5 mm), falborító lapok (8,5 mm), illetve szerkezeti lemezek (16,5 mm) formájában. A gyártócég által kínált kész széria táblaméret: 1210x610 mm.


www.richter-furniertechnik.de
www.kiralytrading.hu


Tetszett a cikk?