Servo Drive az Aventoshoz (videóval)

A nagy és nehéz ajtólapok is úgy nyílnak,
mintha nem lenne gravitáció

Az AVENTOS összesen 4 megoldásban áll rendelkezésre, harmonika-felnyíló, felbillenő, lift és felnyíló, mindegyikhez ugyanaz a SERVO DRIVE alkalmazható. A meghajtóegység egyszerűen felszerelhető, áramellátását egy hálózati adapterről kapja. Egy 2 mm-es távtartó ütköző biztosítja, hogy az előlapot kézzel vagy akár könyökkel megnyomva az ajtó automatikusan felnyíljon. A visszacsukódást egy könnyen elérhető, a korpusz alsó részén elhelyezett érintőgomb vezérli, amely semmiféle kábelezést nem igényel, ugyanis rádióösszeköttetésben van a meghajtóegységgel. Akár mindkét oldalra elhelyezhető, így teljes komfortot biztosít. A záródási folyamat a kapcsoló megnyomása után is bármikor megállítható, ha a szekrénybe nyúlunk. Mivel automatikus mozgatásról van szó, alapvetően fogantyú nélküli frontokkal alkalmazható a megoldás, de áramkimaradás esetén vagy egyéb okból kifolyólag az ajtók bármikor kézzel is könnyen nyithatók. Néhány kiegészítő alkatrésszel a már meglévő AVENTOS felnyíló vasalatok is felszerelhetők SERVO DRIVE-val.

Egy rendszer az egész konyhának: az Aventos SERVO DRIVE megoldás egységes rendszerbe köthető az alsó szekrényekhez
kifejlesztett fiókmozgató
SERVO DRIVE alkalmazással

Rendszerben gondolkodva

A legtöbb alkatrész szerszám nélkül szerelhető, mint pl. a meghajtóegység, a távtartó ütköző vagy a
SERVO DRIVE kapcsoló

Az önálló alkalmazás azonban csak egy része a fejlesztésben rejlő lehetőségeknek. Rendszerben alkalmazva tökéletes összhangot teremthetünk az egyes elemek között. Így például akár három ajtófrontot is be lehet állítani úgy, hogy szinkronban nyíljanak, záródjanak. Szintén megoldást kínál arra, hogy a sarkoknál lévő előlapokat ne lehessen egymásnak nyitni.

Ezt az úgynevezett „összeütközés elkerülése” funkció biztosítja, mely a meghajtóegységeket úgy hangolja össze, hogy egyszerre csak egyik ajtó nyílhasson.

A SERVO DRIVE már ismert alkalmazásaival az egész konyhába komfort vihető. Akár alsó, akár felső szekrények, egy egységes rendszerben fogantyú nélkül szinte maguktól nyílhatnak. Így például összekapcsolható a TANDEMBOX és TANDEM fiókokhoz már használt SERVO DRIVE elektronikus nyitástámogatással, ahol az egyes alkatrészek kábelezése az alsó és felső szekrényeknél megegyezik, így az egész konyha ellátásához elegendő egyetlen hálózati adapter. Természetesen a teljes működtető mechanizmus egyszerűen kikapcsolható, az áramellátás megszüntetésével, erre akkor lehet szükség, ha pl. az előlapokat tisztítjuk.


Blum Hungária Kft.
2600 Vác, Gödöllői út 16/14.
Tel.: 27/510-140.
www.blum.com


Tetszett a cikk?