Forest-újdonságok

A bemutatott termékek között hangsúlyos helyet kapnak a magasfényű PET frontok, amelyek a fényes felületű ajtólapok piacán nem véletlenül foglalnak el előkelő helyet. Kiemelkedően jó tulajdonságaik és a Forest korszerű feldolgozási technológiája teszik a felhasználó szempontjából tökéletes megoldássá a PET-ajtókat. A Forestnél jelenleg 17 szín gyártása folyik, melyek mindegyike szerepel a 2010-es katalóguskiegészítésükben. Az új színek mellett a fejlesztés az eddiginél is kedvezőbb árú, színazonos élzárók kifejlesztésére irányult, melynek köszönhetően a 0,8 mm vastagságú PET-színekben előállított élzárók több szélességben is forgalomba kerültek.
A Forest kínálatában régóta szereplő alumíniumkeretek minőségükkel tűnnek ki. Az eredeti minőség megtartása mellett igény volt kedvezőbb árfekvésű termékekre is. Ezt a cég a saját gyártású alumíniumkeretek forgalmazásával valósította meg. A zalaegerszegi telephelyen a legkorszerűbb technológia segítségével készítik az ajtókat, egyedi méretekben. Jelenleg 3-féle profil rendelhető, 5-féle üvegbetéttel. A rendelést a Forest honlapjáról is letölthető rendelőlap könnyíti meg.
A kiállításra kerülő bútorokon hangsúlyos szerepet kapnak a fogantyú nélküli rendszerek, amelyek legújabb generációjához tartozik az ún. Gola rendszer. Bonyolult szerelvények és speciális pántok nélkül működik, ráadásul a minimál bútoroknál meghatározó vízszintes elrendezést hangsúlyozzák a beépített alumíniumprofilok. A kínálat részét képezik a profilokhoz tartozó végzárók és rögzítőelemek is.
Tévedés lenne azt hinni, hogy a rengeteg munkalapszín mellé már nem lehet igazi újdonságokat kínálni. Mint az a katalóguskiegészítőből is látható, mind színek, mind pedig felületek tekintetében jelentős újdonságokról számolhatunk be. Ezeket persze legjobb „élőben” látni, hiszen a Forest új márvány vagy kő struktúrájú munkalapjai és az eredeti alapanyag közt meghökkentő az azonosság. Erről a cég kiskereskedelmi partnereinél és a Ligno Novum kiállításon egyaránt meggyőződhettek.
A Forest Hungary Kft. világítástechnikai fejlesztései a legmodernebb irányvonalat képviselő LED-technológia felé fordultak. Az új LED-lámpa szettek igényes kivitele kedvező árral párosul. A friss termékek az aktuális trendeknek megfelelően világító LED-ekkel, illetve szenzorokkal kapcsolhatók. Működésük szempontjából a választékban szereplő szenzorok 3-félék lehetnek: a TT-szenzor egy érintőkapcsoló, a Simply pedig mozgásra bekapcsol, újabb mozgásra ki. A Limit szenzor ajtónyitásra kapcsol be, illetve ki. Ezekkel az eszközökkel nagymértékben növelhetjük a konyhai munkahelyek komfortfokozatát.
A dupla falú acéllemezből készülő rejtett, önbehúzó és csillapított FDS fiók bevezetésétől népszerű a piacon. Várhatóan még ennél is sikeresebb lesz új változata, amely a kibővített méretválasztékkal került a választékba. A kedvező ár megtartása mellett a minőség érezhetően javult, a fiók szélességi belmérete több mint 2 cm-rel nőtt, és a csillapítás is lágyabb lett. Az ebben a kategóriában szereplő fiókok kivétele kicsit körülményes, a külső véghelyzetben felfelé kell rántani a fiókot. Az új FDS sokkal komfortosabb megoldást nyújt: az oldalsó ablakban lévő karok felhúzása után emelhető ki.


www.foresteu.com


Tetszett a cikk?