Minden, ami alumínium – a Forest kínálatából

Keretprofilok, fogantyúk

Az alumínium keretprofilok alapvetően határozzák meg egy bútor látványát. Általában ajtófrontokhoz használják őket, ezért az ajtók stílusának megfelelően sokféle profilból választhatunk. Betétként leggyakrabban 4 mm vastagságú üveget használunk, ezek szintén sokféle színben és felülettel kaphatók. A keretprofilok szálban is elérhetőek, vagy a Forest saját konfekcionálóüzemében az egyedi igények szerint, kedvező áron és rövid határidővel készre gyártja azokat, így téve szerelésüket problémamentessé.
Minimál stílusú bútornál a fogantyúk látványa is zavaró lehet. A Gola fogantyú nélküli alumínium profilrendszert használva a fogantyú nem töri meg a látvány szempontjából a frontot, hanem a horizontális elrendezést hangsúlyozva, a szekrényelemeken végigfutó vízszintes alumíniummélyedésként jelenik meg. Itt lehet az ajtókat és a fiókelőket megfogni a kinyitáshoz. Munkalap alatti és közbenső, illetve felső szekrényhez használható profilok is szerepelnek a kínálatban. Nagyon fontos részei a rendszernek a különböző külső és belső végzárók, melyek alumínium színűek, de a legigényesebbek tömör alumínium végzáró, illetve fordítóidomok közül is választhatnak. A szerelvényekhez tartozó rögzítőelemekkel gyorsan és egyszerűen oldhatók meg a szerelési műveletek. Ha mégis a hagyományos fogantyúkkal ellátott ajtók mellett döntünk, több száz alumínium vagy alumínium színű fogantyú közül választhatunk a Forest kínálatából.

Konyhai profilok

Konyhabútorunk felöltöztetésénél vegyük figyelembe, hogy az alumínium vízzáró alkalmazása nem csak esztétikai előnyökkel jár. A szerkezet sokkal inkább ellenáll a hőnek és a mechanikai hatásoknak, mint a hagyományos műanyag vízzárók. Az egységes kép kialakítása érdekében a vízzárókkal színazonos alumínium lábazatelemek is elérhetők a Forest-választékból. A konyháknál maradva, a vízszintes elrendezést hangsúlyozva gyakran alkalmaznak a munkalapokon alumínium élprofilokat, amelyek markáns megjelenést kölcsönöznek a munkalapnak. Az élprofilokkal létrehozott alumíniumsávot mintegy megismétli a lábazat magasságában az ún. Podest lábazati keretrendszer. A rendszer lehetővé teszi a lábak tetszőleges helyen való alkalmazását a szekrény teljes szélességében, elkerülve a „láberdők” kialakulását az egymás melletti szekrényelemeken. Természetesen a rendszer háló- és nappali szobákban is használható, csakúgy mint a Wall System nevű fali panelrendszer, amely különböző tartóelemek alkalmazását teszi lehetővé alumíniumsínek segítségével.

Lámpák és más kiegészítők


A világítástechnika alapfunkcióján túlmutatóan fontos designelem. Természetesen az alumíniumburkolatú termékek nagy számban szerepelnek a zalaegerszegi cég választékában. Formailag elsősorban a minimál stílushoz illeszkednek, vonalszerűen világítják meg a felületet. Egy új irányzat szerint a hagyományos kapcsolókat szenzorok váltják fel, komfortosabbá téve az eszközök használatát. A fentieken túlmenően a Forest termékkínálatának alakításakor arra törekszik, hogy az egységes megjelenés érdekében olyan, kevésbé előtérben lévő termékek is elérhetők legyenek alumíniumfelülettel, mint például az asztal-, bisztró- és szekrénylábak, a hulladékgyűjtők, a tolóajtó-szerelvények vagy a redőnyszerkezetek.


Forest Hungary Kft.
8900 Zalaegerszeg, Hock János u. 90/a.
Tel.: 92/507 800.
info@foresteu.com
www.foresteu.com


Tetszett a cikk?