Kitüntetett bútorvasalatok az idei Interzumon

A legjobbak – „Best of the best” kategória
 

EKU-PORTA 100 HMTEKU-PORTA 100 HMT
A svájci EKU cég új tolóajtó vasalata az egyetlen olyan minimalista stílusú – a mennyezet síkjához illeszkedő – tolóajtókhoz ajánlott szerelvényrendszer, amely lehetővé teszi, hogy a szerelvények és az ajtólap az építési munkálatok befejezése után is telepíthetők legyenek. Ugyanígy a későbbiekben is bármikor eltávolíthatók, illetve visszaszerelhetők, ami nagyon praktikus például festési munkák idején. A tolóajtó teljes terjedelmében a falba csúsztatható, így helytakarékos, a fal mindkét oldala szabadon bútorozható.

www.eku.ch



SecretSecret
Már a neve (titok) is utal rá, hogy egy "láthatatlan" polctartó, illetve pontosabban válaszfalrögzítő szerelvényről van szó, mellyel nagyon egyszerűen, bármiféle szerszám nélkül illesz thetjük a helyükre a polcokat, illetve szükség esetén könnyedén el is távolíthatjuk azokat. Mivel szilárdan rögzíti a függőleges és vízszintes bútorelemeket egymáshoz, akár fel- vagy lenyíló ajtó is szerelhető a Secrettel beépített vízszintes válaszfalra.

www.italianaferramenta.com
 

Kiemelkedő minőségű termék kategória
 

BeCode Air+BeCode Air+
Egy kulcs nélkül működtethető bútorzárról van szó, ami elektronikus rendszerrel (RFID) nyitható és zárható. Ehhez nincs másra szükségünk, mint az azonosítónkat odatartani a leolvasó elé, és ezek után kézzel már egyszerűen elfordítható a nyitógomb. Természetesen ott előnyös a beépítése és a használata, ahol már működik elektronikus biztonsági rendszer vagy éppen most tervezik kialakítani. Ebben az esetben az egyébként is használt belépőkártyával nyithatjuk iratszekrényünket és fiókjainkat is, így nincs gondunk a kulcsokra. A bútorzár egyszerűen beépíthető, a legtöbb szokásosan használt rendszerrel kompatibilis.

www.beloxx.com

SMARTSMART
Bútorlapok gyors és egyszerű, merőleges csatlakoztatására, rögzítésére alkalmas szerelvény, mely egyaránt használható oldal -, tető - vagy fenékelemek rögzítésére vagy akár polcok, válaszfalak utólagos beszerelésére is. Lapraszerelt bútorok esetén előre elhelyezhető a megfelelő elemekben készített furatokban. A rögzítés során a csavarhúzó forgatásával az oldalnyíláson előbújó csavar kerül behajtásra a másik bútorelemben elhelyezett menetes hüvelybe.

www.indaux.com
 

System ATLASSystem ATLAS
A speciális rögzítőrendszert kifejezetten a kis magasságú, de nagy terhelésű alsó tárolószekrények divatos, "lebegő" fali rögzítésére fejlesztették ki. Rendkívüli függőleges teherbírással, és maximális elfordulás elleni védelemmel rendelkezik, egyúttal biztosítja a szekrény kényelmes falra szerelését. Az alsó szerelvény függőleges, vízszintes és mélységbeli állítási lehetőséggel is bír.

www.indaux.com


EGSBX szintezőlábEGSBX szintezőláb

A szabadalmaztatott rendszer lényege a beépített golyóscsapágy. Ennek köszönhetően még terhelés alatt is könnyen elforgatható a szintező, akár egy kézzel is állítható egy jól megterhelt bútordarab magassága is. A termék különféle méretekben kapható, a métermenet mellett Whitworth menetes kialakítással is. Többféle színben, különféle felületekkel választható.

www.siim.com


Linea light 75 bútorgörgőLinea light 75 bútorgörgő

Mobil bútorok tervezésénél új lehetőségeket biztosít ez a bútorgörgő, melynek különlegessége, hogy biztonsági fékkel van ellátva. A biztonsági fék alapesetben zárt állapotban van, csak egy kar segítségével oldható, és csak annyi ideig, amíg húzzuk a kart. Egy görgő teherbíró képessége 100 kg.

www.tente.fr
www.gv-design.de


Uni-snapperUni-snapper

Szabadalmaztatott technológián alapuló kötőelem, melyet szerelvények egyszerű, szerszám nélküli rögzítésére ajánlanak. A rögzítőelem két részből áll, először az elsőt kell benyomni a bútorlapban elkészített furatba, majd amikor a második darabot is behelyezzük, ezzel az első szárnyai kinyílnak, és rögzül a szerelvény a furatban.

www.unilin.com





 


Tetszett a cikk?