Célegyenesben a blickfang

Az általában designkiállításokon megszokott divatcikkek, ékszerek, ruhák mellett a rendezvényen a bútorok is nagy hangsúllyal szerepelnek. A kiállítás az elmúlt pár évben igencsak kinőtte magát, ugyanis idén már 130 nemzetközi designer alkotásait tekintheti meg a nagyközönség október 18-20-ig.

A blickfang a magyar fiatal designerek bemutatkozásának is a helyszíne, néhány éve Budapest volt a díszvendég a kiállításon. Az idei évben Magyarországot Toronyi Péter, Majoros Zita (Printa Og), Máhr Szilvia (Brilliantina) és Fehér Beatrix (Camou) képviselik.

A szervezők minden évben felkérnek egy híres designert, hogy kurátorként segítse és felügyelje a kiállítás szervezését és lebonyolítását. Ebben az évben Sebastian Wrong, az Established & Sons alapítója és kreatív igazgatója vállalta a feladatot.

A 2011-ben átformált tematika idén is megmaradt, így ismét értékes része lesz a rendezvénynek a nemzetközi designszínpad, a "blickfangselected", melynek keretében ismert designerek előzsűrizés után fiatal külföldi tehetségnek adtak lehetőséget, hogy részt vegyenek a kiállításon.

Nézzünk néhány faiparos vonatkozású munkát a kínálatból, melyeket élőben is megtekinthetnek Bécsben, a kiállítás keretein belül:

 

dekappa Design
dekappa Design
Design Galerie
Design Galerie

Die Hantel
Feldkircher GMBH
Feldkircher GMBH

Noodles Noodles & Noodles Corp.
Treibgut
Treibgut

 

Blickfang Vienna 2013

Bécs, MAK (Bécsi Iparművészeti Múzeum)
Stubenring 5, 1010 Vienna, Austria

Október 18. 12:00 - 22:00
Október 19. 10:00 - 20:00
Október 20. 11:00 - 19:00

Belépő: napijegy 10 EUR, kedvezményes napijegy (diák) 8 EUR, 3 napos bérlet 16 EUR

http://www.blickfang.com/blickfang/standorte/wien









Tetszett a cikk?