Gyorsan fejlődő LED-technika

A legújabb fejlesztések a fények használatát a bútorokban rendkívül sokoldalúvá, rugalmassá teszik, így kiszélesítik a tervezők lehetőségeit is. A bevált Loox Plug & Play csatlakozótechnika a szériagyártásban és az egyedibútor-gyártásban történő alkalmazást is egyaránt egyszerűvé teszi. Az építőkocka elvén működő LED-lámpák 350 mA, 12 V és 24 V-os kivitelben egyaránt rendelkezésre állnak a legkülönbözőbb designvariációkban. A rendszer fő erőssége mégis az egyszerű hálózatépítésben rejlik. Egyedülálló módon igazodik a különböző feszültségekhez és frekvenciákhoz, és az egységesített csatlakozórendszerrel, és egyértelmű színjelölésekkel mindenféle nehézség nélkül integrálhatók bútorba vagy egyéb belsőépítészeti megoldásokba. A közelmúltban egy új kapcsológeneráció (szenzorkapcsoló, ajtószenzor, mozgásérzékelő és dimmer, azaz LED fényerőszabályzó) és további rendszerkomponensek (Multi kapcsoló Box, tápegység stb.) tették teljessé a portfóliót.
 

Hafele Loox LED 4016
Loox LED 4016: változtatható fényerejű multifunkciós beépített világítás, üzletberendezések,
vitrinek, kirakatok látványos prezentálására

 

Új fények

Loox LED 4016

Az idei Interzum kiállításon mutatták be először 12 V-os feszültségosztályban a LED 2020 világítást, amely sokoldalú alkalmazása mellett nedves körülmények között (IP44) pl. fürdőszobákban is alkalmazható. Egyenletes, hangulatos fényt bocsát ki és külső, illetve beépíthető kivitelben egyaránt kapható, 3 színtónusban. 24 V-os osztályban új a LED 3010, egy állítható fényerejű lámpa, amely konyhák funkciós fényeként alkalmazva rendkívül látványos. A beépítő gyűrűvel könnyedén elrejthető a bútor síkjában, ugyanakkor erős homogén fényt biztosít. Speciálisan munkalapfelületek és szekrénybelsők megvilágítására szolgál a LED 3019 és a LED 3020 hosszanti világítótesttel, 600, illetve 900 mm-es korpuszokhoz. Az üzletberendezésben nagy sikerekre számíthat a LED 4016 multifunkcionális világítás, amely változtatható fényerővel gondoskodik a vitrinekben lévő termékek látványos prezentációjáról.

 

Innovatív szalagvilágítások az egyedi hangsúlyért
Attraktív látványvilágításként és funkciós fényként egyaránt szolgálnak az új LED-szalagok, melyek közül kiemelhető a Loox LED 3015. Ez a típus 120 darab LED-et tartalmaz méterenként, amelyek optikailag egyetlen szalagfénnyé olvadnak. Határozott fényintenzitás jellemzi, 3 színtónusban kapható. A megoldás számos helyen alkalmazható, a tervező vagy a belsőépítész saját elgondolása szerint, akár többméteres szalagfényként néhány cm-es szakaszokban. Hangulathoz, illetve napszakhoz, szituációhoz alkalmazkodik a A Loox LED 3015 szalagvilágítás 120 LED-et tartalmaz méterenként, ám optikailag ezek egyetlen összefüggő fénynyalábot alkotnak. Alkalmazható munkalap-, lábazati vagy akár szekrénybelsők megvilágításaként LED 3017 világítócsík, amelyet kombinálva a Multi keverő kapcsolóval, távműködtetéssel fokozatmentesen változtathatjuk a színárnyalatot, ill. a fényerőt.



Az új Loox LED 2020 a ráfröccsenő víztől is védett, ezért fürdőszobákban vagy mosogatók felett egyaránt alkalmazható
 



Loox LED 2020


Lapos tápegységek és további új komponensek

A Loox-generáció megújulása nemcsak a világítótestek választékának bővülését, hanem a rendszer egyéb komponenseinek a tökéletesítését is jelenti. Így például a megújult tápegységek már mindössze 14 mm magasak, így könnyedén elrejthetők akár a korpuszok hátfalain is. A "High-Power" névre keresztelt tápegységek 60 W/12 V és 75 W/24 V-os kivitelben érhetők el. Szorosan ide kapcsolódik a "Multi tápegység Box", amely lehetővé teszi több tápegység összekapcsolását, valamint a "Multi kapcsoló Box", amely egy tápegységgel több kapcsolót és fényforrást is képes működtetni, ezáltal tápegységet spórol.



A Loox LED 3015 szalagvilágítás 120 LED-et tartalmaz méterenként, ám optikailag ezek egyetlen összefüggő fénynyalábot alkotnak.
Alkalmazható munkalap-, lábazati vagy akár szekrénybelsők megvilágításaként



Tetszett a cikk?