Annyira egyszerű!

Egyszerűség és gyorsaság. A modern bútorépítés útja az, ha a lapraszerelt termékeket néhány lépésben, egyszerűen tudjuk összeállítani. Az Egger cég új fejlesztése maradéktalanul teljesíti ezt a kívánalmat.

Click-es technológiával
A laminált padlóknál kezdetben találkoztunk olyan megoldásokkal, hogy ragasztani kellett őket összeszereléskor. Később kialakították az úgynevezett "click"-es technológiát, ami nagy előrelépést jelentett ebben az iparágban. A click-es technológia létrehozója az Unilin cég volt, az Egger ezt a megoldást fejlesztette tovább és alkalmazza a lapraszerelt bútoroknál. Az Egger nem akar egyeduralkodóvá válni a piacon, hanem szélesebb körben, partnereivel is szeretné megosztani ezt a fejlesztést. Például a click-technológiát kombinálva az EUROLIGHT bútorlapokkal, vonzó termékeket lehet létrehozni. Ebben az esetben a bútorgyártók elkerülhetik a gépekbe, eszközökbe történő magas költségek befektetését. Mivel a bútor méretben is változatos alkatrészeket kíván meg, az Egger egyedi rendelés alapján gyártja a click-es bútoralkatrészeket.
 

Egger click
A bútornak összeépítésnél rugalmasnak, ugyanakkor robusztusnak is kell lennie, ami nem mehet a design rovására

Online vásárlás - lapraszerelt bútor
A modern életformák új szokásokat alakítottak ki. Európában egyre terjed az a szokás, hogy az emberek online vásárlással rendezik be lakásukat. 2006–2011 között több mint 4%-ot növekedett az így eladott bútorok száma, egyedül Európában 8 milliárd euró volt a bevétel ezekből a termékekből. A kutatások szerint egy átlagos élet során öt alkalommal változik meg az ember munka- és otthoni környezete, ami kihat a bútorok cseréjére is. Ezért szükség van strapabíró, de könnyen összeépíthető termékekre. Eddig nagy procedúra volt, ha lapraszerelt terméket szerettünk volna összeállítani, rajzot kellett olvasni, szerszámokra, ragasztóra volt szükség. Mostanra ez megváltozhat.

Ilyen egyszerű a szerelés
A termék előnye, hogy az összeszereléshez nincs szükség sok szerszámra, csak a vásárló saját kezeire. Össze kell illeszteni az előre kimart alkatrészeket, melyek egy kattanással egymáshoz rögzülnek, párszor megismételni ezt a műveletet, és kész is van az új stabil, de mégis jó megjelenésű bútorunk – mindenféle furatok és csavarok nélkül, melyek az esztétika rovására mennének. Lényeges, hogy ha költözésre kerül a sor, akkor könnyen és sérülés nélkül tudjuk bútorainkat szállítani. Több mint száz alkalommal lehet szét- és összeszerelni ezeket a termékeket, így azoknak, akik gyakran költözködnek, sem kell megválniuk szeretett darabjaiktól.


Egger Click

 

Egy egyszerű korpusz összeszerelésének műveletei:
1. A fenéklaphoz ferdén illesztjük az oldallapot, hogy az oldallap nútja könnyen csússzon a fenéklap árkolásában.
2. Amikor az oldalsó rész függőlegesbe áll, az alkatrészek összekapcsolódnak egymással, és egy stabil kötés jön létre
3. A hátfalat az alkatrészek árkolásába kell csúsztatni, így plusz stabilitás érhető el.
4. A tetőben elhelyezett árkolás megvezetésével könnyen felhelyezhető a tető, majd az öklünkkel elég egyet ráütni, és a clicktechnológiával össze is állt a korpusz.

Tetszett a cikk?