Minőség és megbízhatóság a Foresttől

Mielőtt ezt megtennénk, egy, a Camarra és a többi felelősen gondolkodó bútoripari beszállítóra is jellemző szemléletváltásra szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét. Hosszú évtizedek tapasztalata azt mutatja, hogy a teherviselő elemek – különösen a szekrényfüggesztők – teherbírása nem adható meg mindig egyetlen adattal, ugyanis a teherbírást a szerkezet jellemzőin kívül számos más tényező is befolyásolja. Egy függesztő esetében például a szekrény geometriai kialakítása, a korpusz alkatrészeinek anyagminősége, a fakötések kialakítása, szilárdsága, a felhasznált csavarok jellemzői, a szekrény mechanikai igénybevétele, csak, hogy néhányat említsünk.

 

Camar
Élbe süllyeszthető függesztő nyitott polcokhoz (típus: Camar 821)
 

Ezért a teherbírást napjainkban ezek a felelősen gondolkodó cégek egy adott állapotra vonatkozóan adják meg, az ettől eltérő esetekben a bútorgyártók felelőssége az adatok megállapítása, és a termék alkalmazása. E rövid, de lényeges kitérő után nézzük, hogy milyen Camar-újdonságokkal találkozhatunk a Forest háza táján! A minimal stílushoz kapcsolódóan gyakran előfordul falra szerelt polcok, nyitott korpuszok alkalmazása. A szerkezetnek nagy teherbírásúnak kell lennie, másfelől előnyösebb egy nem látható, rejtett függesztő használata. Ennek a célnak felel meg a Camar új, 821-es sorozatszámú, élbe süllyesztett függesztője. Szerelése a szakember számára egyszerű: az előre kialakított fészekbe szilárdan beépített szerkezetet a falra szerelt rögzítőlemezhez csatlakoztatjuk, majd az oldalsíkon lévő furaton keresztül egy állítócsavarral függőleges irányba állítjuk be a szekrényt, majd mikor a másik furaton keresztül a falhoz húzzuk a korpuszt, az ún. anti-drop systemet is aktiváljuk, amely megakadályozza a szekrény esetleges lezuhanását.

 

Camar
Az új 814-es lapfüggesztő függőlegesen és homloksíkra merőlegesen is állítható
 

A különböző oldalvastagságokhoz különböző méretű szerelvényeket használunk. Jelenleg 12 és 20 mm vastagságú függesztő jelenik meg a zalaegerszegi cég kínálatában. Egyre gyakoribb megoldás a felületek lapféleségekkel történő burkolása, mely a 814-es panelfüggesztővel eddig is megoldható volt a Forest választékából. A gyártók a jó szerelhetőség miatt szívesen alkalmazták ezt a terméket. Hiányossága volt azonban, hogy a szerelés előtt alapként teljesen sík felületet kellett képezni. Az új 814-es elődjéhez képest még komfortosabb szerelést tesz lehetővé, hiszen a függőleges irányú állításon kívül már a homloksíkra merőlegesen is állítható. Így kismértékben egyenetlen felületeken való alkalmazása is lehetővé válik. Az új termékek a Forest Hungary Kft.-től kapott információk alapján október közepétől raktárkészletről elérhetők.


Tetszett a cikk?