Újszerű elgondolások a konyhában

img

A konyhának is lelke van

Ötletes koncepció, hogy ötvözik a kortárs design trendeket és a régimódi stílust. A kemény bőrből készült fiókok jól mutatnak együtt a műgyanta és fa munkafelületekkel egyaránt.

Fotó: Ernestomeda

img

Homogén felületek anyagkombinációkkal

A képen látható front mindössze 2 mm vastagságú speciális dekorlemez, amelyet egy könnyű alumíniumkeret hordoz. A speciális burkolattal készült üveg munkalap felületi keménysége felülmúlja bármelyik hagyományos munkalapét.

Fotó: valcucine

img

Maximális helykihasználás

A munkalap és a felső szekrények közötti variálható polcrendszernek köszönhetően sokkal több hely van a rakodásra, mint az eddig megszokott kialakítások esetében. A kivitelezés is érdekes, ugyanis először a polcrendszert építik fel, majd ehhez rögzítik a többi elemet.

Fotó: Poliform

img

Összhang

A hagyományos olasz nagykonyha hangulatát idéző kollekció üdítően egyesíti a finomvonalú, modern design, a tökéletes funkcionalitás és az olasz kézműves hagyományok előnyeit. A kollekció alacsony tálalójában a rozsdamentes acél korpusz ipari pontosságú, szuperfinom kivitelezése és a helyi textúrákat idéző, mintás kerámiafrontok találkozása nyújtja a modernitásban is az olasz vidék sajátos hangulatát.

Fotó: .elmar

img

Újrahasznosítható alapanyagokból

A modulszerű, újrahasznosított alumíniumból készült vázrendszer kiküszöböli a dupla oldalfalakat (és nincs formaldehid-felszabadulás), míg a belső felületükön mintázott üvegekkel akár egyedi igényre szabható a megjelenés. Szintén érdekesség a felnyíló ajtó megoldás, amelyet mindenféle bonyolult vasalat nélkül, egyszerűen egy ellensúllyal oldottak meg.

Fotó: .valcucine

img

Gérek találkozása

A Pedini "Materika" konyhája rusztikus csomós tölgy fafelületekkel, fehér kvarc pultlappal és rozsdamentes fém beépített elemekkel. Vastag, 45o-ban letört, posztformingos, furnéros ajtólapja különlegesen esztétikus hatást kelt a hasonlóan kialakított oldallapokkal való pontos záródása során, a felső él letörése pedig egyúttal a fogantyút is helyettesíti.

Fotó: Pedini


Tetszett a cikk?