Designerekkel az élvonalban

Kezdődött ez a folyamat már a ’30-as években, amikor is Gio Ponti és Marcello Piacentini olasz építészek terveztek számukra azóta is klasszikus modelleket, és ez a szemléletmód azóta is tart, manapság tervezőik közül érdemes megemlítenünk a bútor világából is ismert Patricia Urquiola vagy Marcel Wanders nevét. A design mellett természetesen a technológia, az alapanyagok is sokat fejlődtek az elmúlt évtizedekben.


Javier Lopez: Lotus Q - Tiszta és karcsú vonalvezetés, a fiatal tervező a zen alapjaiból kiindulva a részletek finomságára, a sarkok lágyítására fókuszál, amivel a könnyedséget hangsúlyozza. Kapható króm, matt króm és SuperInox szatén és SuperBrushed szaténfelülettel.

Ma már teljes automatizáltság mellett, környezetbarát megoldásokkal működik a termelőüzem. A legújabb fejlesztések eredménye a 2014. év újdonságaként bemutatott „SuperBurnished” felületképzés, ami egy különleges hatású, sötét árnyalatú, csiszolt szaténfelületet ad, további érdekessége, hogy a technológia eredetileg a légiközlekedés számára került kidolgozásra, mivel időtállósága a nagy igénybevétel mellett is eléri akár a 30 évet. A kilincsek jellemzően termékcsaládot alkotnak, ugyanazt a designt választhatjuk ajtókhoz, ablakokhoz egyaránt.


Patricia Urquiola: Conca - Kifejező, szinte szoborszerű forma – a tapintható design. Játszik az arányokkal, szemből egy komolyabb tömegszerűséget ígér, de a felületi íveltség miatt valójában könnyed, finom az összkép. A Conca kapható króm, matt króm és SuperInox szaténfelülettel.


Marcel Wanders - Dolce Vita Elegáns és harmonikus, érintésre hívogat, a minimalizmus világába egy kis érzéki szenvedélyességet csempész be. A tekintetet fókuszként magához vonva, mint egy csillogó ékszer díszíti az ajtót. Kapható króm, matt króm és SuperInox szaténfelülettel.


Tetszett a cikk?