A tömörfa luxusával

Az arco joy delta és zeta egy nagyon szép, tiszta vonalvezetésű bútorcsalád két tagja. A zeta egy merész megoldás, egy kétlábú konzol asztal, ami önmagában nem nagy szám, mert a konzol asztalok, már csak ilyenek , de mégis tudtak újat hozni. Az asztal lapja és lábai tölgyből készültek. Az asztallap alsó síkján a két láb között végigfut egy borda. Egyrészt kellő merevséget adva a lapnak, másrészt a lap és a lábak közötti csomópontok stabilitásához is szükséges egy kis „hús”. Rafinált megoldás, hiszen úgy tűnik, hogy egy közel öt centi vastag anyagból marták ki az asztallapot, középen meghagyva a bordát, körben pedig alá fazettázták. De biztos, hogy nem így csinálták!!

Az asztal lapjában középen integráltak egy másik anyagot, egy biopolimerből készült lapot. Ettől lett igazán trendi és szexi is egyben a bútor. A biopolimerek biológiai úton lebomló polimerek, amelyek előállíthatók fosszilis alapanyagokból és megújuló nyersanyagokból is. Elsősorban a csomagolóiparban vannak jelen az ebből az alapanyagtípusból készült termékek, de úgy látszik, a bútoripar is felfigyelt rájuk. Kellemes tapintású műanyag hatású anyagot kell elképzelni, aminek sok jó tulajdonsága van, például nem kell felületkezelni, anyagában színezett, és nem utolsósorban faipari forgácsolószerszámokkal megmunkálható. Esetünkben is ez történt, nagyon szépen bemarva és síkba munkálva illesztették a két anyagot.

Az asztal lapján található egy finom megoldás a laptop és egyéb kütyük kábeleinek elvezetésére, mert ugye, azért ez mégiscsak egy laptopasztalka. Szintén a cég standján volt látható a Jonas névre keresztelt kis asztalka, aminek egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Kicsi, könnyen mozgatható asztalkák, fa és felületkezelt felületek finom harmóniája, flexibilitás és játékosság jellemzi, továbbá, hogy lapra szerelten bárhová könnyedén eljuttathatóak. A lapok közepébe elhelyezett, finom kis bőrből készült fogantyú frappáns kis megoldás.


Tetszett a cikk?