Mesteri vasalatok

TALÁLKOZÁSI PONT A KONYHÁBAN

Elegáns konyhasziget, amely számos funkciót rejt magában. A lábazati világítás, a világos frontok és a kompakt forma egyfajta könnyedséget sugároznak. De nézzük most a belső értékeket, hiszen ott rejtőzködik a lényeg: a vasalatmegoldásnak köszönhetően gondoskodik a főzési lehetőségekről, miközben a másik végén bárpultként funkcionál. Ez úgy lehetséges, hogy a felső munkalap gombnyomásra oldalirányban elmozdul, alatta előtűnik a főzőlap, illetve még alább a főzéshez szükséges eszközök (lábasok stb.). A páraelszívást egy munkapultba süllyesztett készülékkel oldották meg. Az alsó nyitott tárolópolcok ennél a megoldásnál tulajdonképpen kihúzható fiókok, kétoldalt pedig egy-egy kihúzható rácsot takarnak a függőleges frontok.

FŐZŐFÜLKE

A főzőfülke régóta ismert fogalom, régebben főleg kis lakásokban alkalmazták a főzési lehetőségek kompakt biztosítására, melyre a munka végeztével ajtó csukható vagy lehúzható a roló. A Häfele ezt a megoldást kissé tovább gondolta, és létrehozott egy „konyhafülkét”, amely minimális helyen képes egy komplett konyha funkciójának ellátására. Ebbe beletartozik a mosogató, a csepegtető, a megvilágított munkalap, a fiókok és a nyitott polcok. A nyitott része egy harmonikaajtóval egyszerűen lezárható. Nyitott állapotban az ajtók két oldalra becsúsznak a korpusz oldala mellé, tehát az csak csukott állapotban látszódik. A frontok élébe süllyesztett fogantyúmegoldás belesimul a felületbe, így helyszükséglete sincs.

A „KONYHAGÉP”

A Highboard névre keresztelt megoldást a szigetpult vagy a konyhafülke kiegészítőjének szánták. Beépített sütő, pároló, mikró vagy kávéautomata befogadására egyaránt alkalmas. Az optimális magasság kényelmes használatot biztosít, alul pedig a két nagyméretű fiókban a használatos eszközök is elférnek.

ELEGÁNS REJTEKHELY

A „Sideboard” nevű vasalat gombnyomásra emeli ki a tv- készüléket a bútorból és ugyanígy eltünteti a szem elől, amikor éppen nincs rá szükség. A működtetéskor egy LED-fény, szenzor segítségével aktiválódik, amely azt a hatást kelti, mintha az egész egység a levegőben lebegne. A vasalat kompakt méreteiből adódóan még rengeteg hely marad a szekrényekben, fiókokban a tárolásra. Sőt a képen látható bútor esetében a szokli mögött is egy fiók rejtőzik fogantyú nélküli nyitási megoldással, amely kiválóan alkalmas CD/DVD tárolására.

MI VAN AZ ÉTKEZŐ- ASZTALON(BAN)?

Igencsak meglepődnek a vendégek, amikor gombnyomásra az étkezőasztal közepe kiemelkedik. Akár egy lift, kiemel egy tárolószerkezetet, amely a szervírozáshoz szükséges eszközöket mindig kézközelben tartja. Azonban alul található egy elektromos aljzat is, ami melegentartó vagy rachlette sütő számára is helyet biztosít a konyhaasztal közepén, vagy egy laptop is beüzemelhető innen.

MOBILBÁR

A zömök henger tetejét megnyomva az lassan felemelkefelemelkedik, alulról pedig rögtön előtűnnek a poharak és a palackok. A süllyesztett görgős megoldás azt a hatást kelti, mintha az egy fix egység lenne, de bármikor könnyedén odébb gurítható. A vasalat burkolására ebben az esetben festet t MDF-et alkalmaztak, merész színkombinációban.

Mózes Lajos


Tetszett a cikk?