Häfele Free: Egy család

Ezek a kiegészítők egy moduláris rendszer részei, így rendkívül rugalmasan alkalmazhatók. A Free flap, a Free fold, a Free up és a Free swing modellek az összes gyakran alkalmazott nyitástípust lefedik.

LAPOS KIALAKÍTÁS ÉS EGYSZERŰ SZERELÉS

Az új Free szerelvények fejlesztésénél az egyik cél az volt, hogy diszkrét, nem feltűnő designt alakítsanak ki. A mozgó alkatrészeket sikerült teljesen a fedél alá rejteni, így felhasználáskor nem látjuk a rugók és fogaskerekek mozgását. A könnyű működtetés és a minimális helyigény is egy fontos szempont volt a mérnököknek a tervezés során. Minden szerelvény rendkívül könnyedén működtethető és egyenletesen mozog, a leggyakrabban kialakított frontméretekhez való használatra alkalmas. Nemcsak a használat, hanem a beszerelés is rendkívül egyszerű. Az ajtólaprögzítés a népszerű „klip-es” technológiával, a beállítás excenteres csavarokkal történik. Mindegyik Free bútorszerelvény lágy nyitást és zárást biztosító mechanizmussal van ellátva. A Free családba tartozó termékek szeptembertől elérhetőek a Häfele-kereskedőknél.

KÜLÖNBÖZŐ ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

Free fold: 450–1040 mm magas fali elemek felnyíló ajtóinak egyenletes mozgatását biztosítja. A minimális nyitási ellenállás kényelmes használatot eredményez még nagyméretű frontok esetén is. Free swing: ideális választás, ha extrém nagy méretű frontokat kell mozgatni. A swing szerelvény – a Free család többi tagjához hasonlóan – elektronikus nyitómechanizmussal is felszerelhető. 370–800 mm-es szekrénymagasságig használható. Free up: egyszárnyú felnyíló frontokhoz tervezték, 320–600 mm frontmagasságig. A Free családba tartozó termékek októbertől elérhetőek a Häfelekereskedőknél.


Tetszett a cikk?