Hettich vasalatújdonságok

 A termék átütő sikert hozott: ma már minden második, Németországban gyártott konyhában Sensys pánt van, így a méltán elismert Nobilia vagy a Nolte konyhákban is. Nem véletlen ez a siker: a Sensys pánt már 35°-tól csukódik, így elegendő egy könnyed csuklómozdulattal meglendíteni az ajtót, s az biztosan és csendesen becsukódik. A fékezőerőt nem kell az ajtómérethez illesztve állítani: kisméretű ajtóknál is hatásosan működik, biztosítva a tökéletes záródást. Egy 2000x600x19 mm-es ajtónál elegendő négy Sensys pántot használni, a működés kifogástalan lesz.

A Sensys pántcsalád új tagjai

A hatásos fékezés széles hőmérséklet- tartományban, 5 °C és 40 °C között biztosított. A termékcsalád eddig is számos felhasználási területet lefedett: 110°-os nyitódás, alu.keretes ajtók, fogantyú nélküli Push to Open megoldás. A paletta bővült, immár a 165°-os pánt és a vastag ajtókhoz való pánt is rendelhető. Mindkét pánt megkapta az iF Product Design Award díjat, sőt, a széles szögű pánt a Red Dot Product Design Award-ot is elnyerte. A 165°- os pántnak külön előnye, hogy lehetővé teszi a fiókok távtartó nélkül történő beépítését a szekrénybe, azok kihúzáskor nem ütköznek a nyitott ajtó élébe. Mivel a Sensys pánttalpra a régi, jól bevált Intermat gyorsszerelő pánt is rátehető, egyszerűen megoldható, ha két különböző árkategóriában kívánjuk a termékeket értékesíteni.

Látványos szekrény Top Line XL-lel

TOLÓAJTÓ MEGOLDÁSOK

Nincs új a Nap alatt – ez lassan a vasalatokra is igaz –, de szerencsére mégis akad mindig valami újabb fejlesztés, ami akár már meglévő szerelvények használatát teszi komfortosabbá, javítva egyben a funkciót is. A Hettich cég széles skáláját kínálja a tolóajtós szerelvényeknek, kezdve az egyszerű alsó vezetésű műanyag görgős kiviteltől egészen az 50–80 kg teherbírású Top Line L, illetve Top Line XL kivitelig. Ha a Top Line XL kivitelt választjuk, megrendelőnknek egy látványos szekrénykonstrukciót lehetővé tevő, könnyedén és megbízhatóan működő tolóajtós szekrénykét készíthetünk, amelynél az akár 80 kg-os ajtókat is könnyedén mozgathatjuk. A vasalat lehetővé teszi szinte a teljes belmagasság beépítését is. Szerelése könnyű, mivel a felső görgő profilba történő beakasztása után az alsó vezetőt egy könnyed kézmozdulattal a helyére pattinthatjuk. Ilyen méretű és súlyú vasalat komfortos használatát jelentősen emeli az opcionálisan, akár utólag is beszerelhető Silent System fékrendszer, amely az ajtók csendes záródását biztosítja. Alu.keretes és tömör ajtókhoz egyaránt használható, a lapvastagság 16 és 50 mm között mozoghat. Külön előnye a rendszernek, hogy fogantyúk pozícióját az alsó vezetőelemen beállíthatjuk. 

Könnyű szerelés: a Top Line XL-nél alul csak bepattintjuk a vasalatot

INTELLIGENS FIÓKRENDSZEREK

Az ArchiTech konyhai fiókrendszer méltán aratott sikert a gyártók és a felhasználók körében. Most az eddig is széles kínálat kiegészült az ArchiTech Push to Open Silent szerelvénnyel. Noha a rendszer mechanikusan működik, mégis lehetővé teszi azt, amit eddig csak az elektromosan működtetett rendszerek tudtak: egy könnyed nyomásra nyílik a fiók, a csukással a Push to Open rendszert automatikusan feltöltjük, miközben a fiók fino- man becsukódik. A rendszer beállítható a fiók súlyának és méretének megfelelően, a kilökő erő és az érzékenység szabályozható, így szolgálva a még komfortosabb használatot. Napjainkban az információ és a mobilitás egyre nagyobb érték. A Hettich cég mindig nagy hangsúlyt helyezett a partnerekkel való kommunikációra. A modern médiafelületeken is elérhető a Hettich cég, újabban már a Hettich App androidos felületen is működik. Letölthetők katalógusok, szerelési útmutatók, termékvideók, sőt már konstrukciós rajzok is elérhetők. 

ArchiTech Push to Open Silent-rendszer


Tetszett a cikk?