Inspiráció az akril anyagokhoz

HATÁR A CSILLAGOS ÉG

A londoni 100% Design kiállításon nagy érdeklődést vívott ki magának egy rendhagyó formával rendelkező konyhasziget. A HI-MACS® sokoldalú felhasználhatóságát, magas szilárdságát és formálhatóságát mi sem bizonyítja jobban, mint ez a belga gyártó által megvalósított sziget. A funkcionalitás és a design egyaránt fontos volt a tervezők számára. A törtfehér ívelt forma és a kék vonalak a kondenzcsíkot mintázzák a kék égen, melyet az elhaladó repülőgép és a szél játéka hoz létre. A sziget tetejét távirányítóval felnyitva azonban egy tökéletes ergonómiával és funkcióval megoldott konyhasziget tárulkozik fel.

A pultban helyet kapott egy kéttálcás mosogató, egy elszívóval kombinált indukciós főzőlap és egy közvetlen megvilágítással rendelkező előkészítő pult, mely a legmagasabb igényeket is kielégíti. A funkciót tovább erősíti a sziget elülső domború oldalán kialakított négy fogantyú nélküli fiók, melyek lehetőséget teremtenek a legváltozatosabb felhasználási lehetőségekre. Ide helyezhetők el a különféle konyhai eszközök, edények stb. A kiállításon még bemutattak egy négyrészes, harmonikaajtóval ellátott szekrényt. Az ajtókat elhúzva egy hightech berendezésekkel ellátott exkluzív bútor tárul a szemünk elé, melyben megtalálható a konyhai gépek széles választéka, többek között hűtő, mosogatógép, sütő, kávéfőző stb. A harmonikaajtókat visszahajtva, és a sziget tetejét leeresztve nem is sejtenénk, milyen felszerelt konyhát takarnak a design bútorok.

LEVÉL A KONYHÁBAN

A HI-MACS® a párizsi Maison & Objet kiállításon is bizonyított. A formálhatóság és a nagyfokú szilárdság adta lehetőségek ismét egy organikus design jegyében kialakított konyhasziget megálmodására teremtettek lehetőséget. Egy holland cég által gyártott, levél formáját mintázó sziget egyszerűsége egyaránt elegáns és élethű. A konyhasziget épp ezért kapta a Leaf (azaz a levél) nevet. Az illesztési vonalakat mellőző gyártási technológia, valamint a porózusságot mellőző anyag egyszerre higiénikus és esztétikus, ezzel együtt bármilyen ívelt forma kialakítására is lehetőséget teremt, mely a tervező fantáziájában életre kel.

Ez a rendkívül modern konyha is rendelkezik a modern konyhai gépek nyújtotta előnyökkel. A pultba beépítésre került egy egytálcás mosogató és egy négyrészes indukciós főzőlap. A két munkahely között tágas hely maradt a pulton az előkészítésre is. A sziget különlegességét tovább fokozza az a műszaki megoldás, amivel a különközlő kábeleket és a csöveket a pult íves konzolába rejtették. További különlegesség, hogy a szigetbe épített fiókok elektronikusan nyithatók. 


Tetszett a cikk?