Összehúzóvasalatok, egy kicsit más szemszögből

Az IDEA kiállításon találkoztunk az OVVO vállalat termékével. Elsőre lebilincselt minket. Egy bútornál már a gyártás megtervezésénél is nagy kérdés, hogy a helyszínre hogyan szállítható el. Ennek következménye az is mekkora készültségi fokig érdemes elkészíteni a műhelyben és melyik folyamatokat érdemes  a helyszínen elvégezni.

 

 

Az összepattintható vasalat kialakítása

A rendszer három elemből épül fel. Egy-egy műanyag idom kerül az összekötendő alkatrészeken kialakított fészkekbe. Az egyik teljes hosszában peremes, a másik csak a hossz felén. A teljes hosszban peremse részbe lehet fixen bepattintani a reteszt, ami a rögzítést végzi. Az egész rendszer alakzáró. Összerakáshoz az elemeket csak össze kell pattintani, szétszedéshez pedig eltolni egymáson a felületeket.

A vasalat fészkének kialakításához egyedi újmarót is fejlesztettek, amit akár egy CNC megmunkáló központ tokmányába is befogható. 

A gyártó a rendszert kimondottan olyan helyekre ajánlja, ahol a helyszínen kell elvégezni az összeszerelést, és fontos, hogy minél kisebb felfordulással járjon az.

 

Szilárd videója


Tetszett a cikk?