A minőség hagyományt teremtett

Innovatív produktumok a minőség égisze alatt

2016-ban 19. alkalommal hirdették ki a Magyar Termék Nagydíj Pályázat győzteseit, amely hazánk legrangosabb minősítő rendszerévé vált, bizonyítva, hogy a minőség hagyományt teremtett.  Idén a kulturális események, az innovatív szemlélet, a kreatív megoldások és a minőség volt a Pályázat fókuszában.


Magyar Terméknagydíj trófeája

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat kitüntetettjei azon vállalkozások és személyek, akik tevékenysége vagy megvalósított produktuma magas hozzáadott értéket képvisel kereskedelmi és társadalmi tartalmában egyaránt, hozzájárulva egy erősebb gazdaság megvalósulásához. Ez az egyetlen nem szakma specifikus tanúsító elismerés, melyre a gazdaság egész területéről, önkéntes, nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni. A védjegy használati jogát független szakértői testület javaslata alapján a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa ítéli oda, melyet magyar és angol nyelvű Díszoklevél tanúsít és a Hollóházán működő Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea jelképez.
A hagyományokhoz híven, valamennyi határon túli és az anyaországi díjazott, összesen 60 cég 66 terméke, a Parlament Felsőházi Termében ünnepélyes keretek között vehette át a tanúsított minőség „útlevelét” szeptember 6-án.
A kitüntetéseket Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Potápi Árpád János a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár valamint Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át.


A Délity Bútor Zrt.  IDILL Hálószoba bútora

A Kiírók Tanácsa egyetértett abban, hogy 2016-ban is megvalósult a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Rendszer célja; elismerést nyert a kimagasló áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonala. A rendszer továbbra is hozzá kíván járulni a pályázaton minősítést szerzett termékek gyártóinak piaci munkájához és export-tevékenységük fejlesztéséhez, valamint segítséget nyújt a fogyasztók minőségtudatos választásához. Kiemelten támogatja a magas hozzáadott értékű, tudásalapú termékek megjelenését, szellemitulajdon-intenzív iparágakban tevékenykedő vállalkozások érvényesülését.


A Délity Bútor Zrt.  EXTEND irodabútora

A 2016. évi Magyar Termék Nagydíj Pályázat kitüntetettjei között szerepel Délity Bútor Zrt., melynek két terméke, az EXTEND irodabútor család valamint az IDILL Hálószoba bútor termékcsalád is elnyerte a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát. Utóbbi pályázat kiérdemelte a Poli-Farbe Vegyipari Kft. az „Innovatív és élhetőbb lakótér kialakításáért” különdíját is.


Tetszett a cikk?