Bútor a plázson

A Siófok Plázs üzemeltetője, a Plázs Nyár Kft. formatervezési pályázatot hirdetett strandbútor tervezésére.

Olyan megvalósítható bútor vagy bútorcsalád tervezése volt a feladat, amelyet strandon lehet használni. Megkötés nem volt arra nézve, hogy milyen strandbútor legyen: pihenőbútor, napozóágy, szék, asztal, árnyékoló. A cél, hogy a pályázat keretén belül olyan strandbútor szülessen, amely esztétikus, innovatív és kielégíti a strandolók igényeit.

Feltétel volt, hogy a bútor megjelenésében innovatív, előremutató, ugyanakkor funkcionális, könnyen és jól használható legyen.

A pályázaton egyaránt indulhattak: tervezőművészek, formatervezők, designerek, építészek, belsőépítészek, design stúdiók, valamin minden szakirányú (művészeti, formatervezői, építész, belsőépítész) felsőoktatási intézményben tanuló diák.

A Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet egyik növendékének, Molnár Melindának a pályázata kiemelt megvételben részesült.

A döntőbe bekerült 4 nyertes pályaműből kettő tervet fognak kivitelezni, melyek közül az egyik már biztosan Melinda munkája.

A strandbútorokat júliustól elhelyezik a Siófok Plázson, ahol a közönség próbáját is ki kell állniuk. A közönségszavazás eredményhirdetése augusztus 20-án lesz. A nyár folyamán legtöbb szavazatott kapott strandbútor kerül sorozatgyártásba.


Tetszett a cikk?