Ötletek egy naturális lakberendezőtől

Duncan Meerding designer Tasmania természetben fellelhető anyagaiból, többnyire fából készíti lámpáit, lakberendezési tárgyait, megőrizve a matériák eredeti szépségét.

 

A tasmaniai tervezőt lakóhelyének természetes vadsága, érintetlensége inspirálja, imádja alkalmazni a helyi tájra jellemző kanyargós formákat. A faanyagok használatánál pedig arra törekszik, hogy minél inkább beemelje a tárgyak életébe az anyag természetes adottságait. Jó példa erre a Stump és a Cracked Log lámpakollekció, melyek designja a farönk egyedi szerkezetét adja vissza és emeli ki a vájtatokon kiszűrődő fény által.

Az alkotó kiemelt figyelmet fordít a természetvédelem és a környezettudatosság szempontjainak betartására, ezért kizárólag fahulladékból vagy gyorsan növő, robosztus fafajtákból készíti munkáit. A lámpákhoz energiatakarékos és tartós LED-izzókat használ.

Minden darab a Duncan Meerding Design tasmaniai műhelyében készül kézműves és modern technikák ötvözésével. A kis létszámú manufaktúra és a gondos, egyedi gyártási folyamatok garantálják a minőségét és a tartósságot.


Tetszett a cikk?