Mi az idei irány?

A lakberendezési trendek évről évre megújulnak, frissülnek. Most elárulunk néhány figyelemre méltó újdonságot a bútorokra vonatkozólag.


Az újrahangolt ’70-es évek

2019-ben az enteriőrök eklektikusabbak, mint a megelőző években: újra divat az antik, az art deco, a szögletes vonalakat pedig az ívesek váltják fel. Az idei év egyik legnagyobb újdonsága, hogy feleleveníti a ’70-es évek formavilágát, így a kör alakú bútorokat is.

A régiségek továbbra is trendik maradnak – ahogy mindig is –, ám a modern környezetben is elhelyezhető daraboké lesz a főszerep.


Wabi-sabi, a szépség, ami tökéletlen

Teret hódít a wabi-sabi, a japánok szépségről alkotott szemlélete, amely az elfogadásban, a múlandóságban és a tökéletlenségben mutatkozik meg. A régi, használt, mégis szerethető tárgyakat élteti, melyeknek lelkük van. Így az új darabok közé bekerülhet egy régi fabútor, akár felújítás nélkül.


A sötét bútorok meghittséget, családias hangulatot árasztanak

A tavalyi év egyik legmeghatározóbb trendszínét, a szürkét, felváltja a fekete, ami nem a komorsággal egyenlő. Matt verziója puha, elegáns benyomást kelt, natúr színekkel kombinálva pedig kifejezetten meleg enteriőrt teremt maga körül. Az utóbbi évben indult láz folytatódik: a mohától a smaragdig, az olívától a palackzöldig, sok csodás mély árnyalat vár arra, hogy a lakást feltöltse pozitív energiával. Aki azonban szereti a klasszikus fehéret, de követné a trendet, az a fehéret kombinálja egy erős színnel, mert az éles kontrasztok is divatosak idén.


A fehér konyhafront napsárgával kombinálva üde és fiatalos

Továbbra is hódít az arany és a fémes csillogás. A sárgaarany, a rózsaarany és társaik remek párosokat alkotnak a feketével, a nyers, natúr felületekkel. A fém nemcsak a kiegészítőkben köszön vissza, hanem megjelenik a bútorok alapanyagaként is. A felülettől szokatlan lágyság jellemzi ezeket a tárgyakat, a porszórással előhívott sötéteknek vagy a pasztellszíneknek köszönhetően. A konyhában megjelennek a felsőszekrényeket kiváltó fémpolcok.


A nyitott polcokat a légies fémelemek váltják fel

Trendinek számítanak a megrendelésre és limitált szériában, kézzel készült egyedi bútorok, dekorációs elemek. Az a folyamat, amelyben tudjuk, hogy ki, hogyan és mikor készítette az adott bútort, tárgyat, felbecsülhetetlen értéket képvisel. 


Fémes csillogás

Forrás:
www.instyle.hu,
www.nlcafe.hu,
Lakáskultúra 2019. februári szám,
intragram.com

A cikk a Magyar Asztalos 2019. februári számában jelent meg.
A lapra az alábbi linken fizethet elő: 

https://faipar.hu/magyar-asztalos-elofizetes
Heti hírlevelünkre itt iratkozhat fel: https://faipar.hu/hirlevelfeliratkozas

Kapcsolódó dokumentum:


lakberendezesi-trend-2019-mi-az-uj-irany


Tetszett a cikk?