Rauvisio Crystal – Az okos üveg

Az életterek kialakítása nagymértékben megváltozott az idő múlásával. Például a konyhák az évszázadok során a primitív kandallóktól a funkcionális étkezési helyiségeken keresztül szociális találkozóhelyek helyszínévé fejlődtek. Már nemcsak a főzés, hanem beszélgetések, ünnepek és étkezések színterei is – egyre egyedibb kialakításokban. És a belsőépítészet tovább irányíthatja a konyha evolúcióját.

A bútortervezés folyamatos fejlesztést és inspirációt igényel. Az új ötletekhez pedig új termékek és gyártási lehetőségek szükségesek. Mi a Rehaunál folyamatosan azon fáradozunk, hogy termékeinkkel innovatív megoldásokat kínáljunk a jövőorientált bútortervezés előmozdítására. A polimer megoldások szakértőjeként egyedülálló szintű szakértelmet nyújtunk a jövő anyagainak terén.

A Rauvisio Crystal bútorfelület-programjával a Rehau teljesen újraértelmezi a bútorfelületek témáját és forradalmasítja az üvegalkalmazások piacát.

A Rauvisio Crystal: egy üveglaminát, mely kompenzálja a valódi üveg hátrányait és kombinálja előnyeit a hőre lágyuló laminátok pozitív tulajdonságaival.

Bár az üvegfelületek elegáns megjelenése nagyon kívánatos, a valódi üveg gyakran nem praktikus egy családi konyhában vagy olyan környezetben, ahol a törések kockázatot jelentenek. A Rehau az Interzum 2013 kiállításon debütált először ezzel a kitűnő megoldással, a valódi üveggel szemben.

Smart glas = okos üveg – egy név, mely összefoglalja, mi teszi egyedivé a Rauvisio Crystalt: érzetre és a látványra, mint egy valódi üveg, mégis sokkal praktikusabb annál.

A Rauvisio Crystal egy rugalmas üvegfólia, melyet a mindennapi élethez terveztek.

A Rauvisio Cyrstal bútorfront és a Rauvisio Crystal slim 4 mm vékony üvegpanel termékeivel a Rehau maximális rugalmasságot kínál a belsőépítészeti megoldásokhoz: konyhába, fürdőbe és lakótérbe egyaránt.

Az üvegpanel használható akár nagy felületek megújítására, egyszerűen a falak felületére ragasztva. Akár fotókat és üzeneteket rögzíthetünk rá mágnes segítségével, vagy egy bevásárlási vagy teendőlistát is írhatunk rá táblafilccel, majd tisztára törölhetjük nyom nélkül.

Az üveggel ellentétben mindenkor vágható, fúrható, hajlítható és így szinte bármilyen forma kialakítható. A törésállósága tízszer nagyobb, mint az üvegé, és még kb. 50%-kal könnyebb is.

Ugyanolyan karcálló, mint a valódi üveg, és így teljesen ellenálló – még a végfelhasználó számára is.

Felhasználási helytől és céltól függően az ügyfelek választhatják a Rauvisio Crystalt szabványos bútorlapként, extra vékony kivitelben, valamint mágneses és tükör változatokban, attól függően, hová kerülnek beépítésre és mire fogják használni.

Mindezeken kívül ez az anyag kiválóan alkalmas bármilyen egyedi tervezéshez: akár marható vagy háttérvilágítással is felszerelhető. Az üveg polimer magasfényű és matt felülettel már 10 sokoldalú egyszínű változatban és tükörfelülettel is elérhető.

Sőt, az üveglaminátok palettája tovább bővült, még nagyobb választékot kínálva divatos dekorokból: a Rauvisio Crystal Dekor termékcsalád 12 különböző kő-, fa- és dizájndekort tartalmaz, fényes és matt felülettel, ugyanazokkal a termékjellemzőkkel.

Smart = okos, eszes, ötletes. A Rehau Rauvisio Crystal smart glas egyedi anyagának köszönhetően ideális minden felhasználásra, legyen akár fürdő, szállodaipar, iroda vagy lakás, mi mindig nyitottak vagyunk a fejlesztésre.

REHAU Kft.
2051 Biatorbágy Rozália park 9.
www.rehau.hu

Fotó:
REHAU.de/Rauvisio
crystal decor


Kapcsolódó dokumentum:


rauvisio-crystal-az-okos-uveg


Tetszett a cikk?