Meghívó egy izgalmas rendezvényre

Folytatva az elmúlt évek hagyományait, a Design Hét Budapest szervezői idén is meghirdetik a lehetőséget a programsorozatban való részvételre. Jelentkezési határidő: június 14.

A hazai „designszcéna” napjainkban minden korábbinál sokrétűbb és izgalmasabb. A kis- és középvállalkozók előtt is nyitva álló világpiac, az új technológiák, a sokasodó kollaborációk, az etikus szempontok előtérbe kerülése, az új szakterületek megjelenése, illetve a designra fogékony, nyitott célközönség olyan egyedülálló ökoszisztémát alkot 2019-ben Magyarországon, amely rendkívül inspiráló a designerek számára, és mely a megbízók számára is garancia a magas színvonalú termékek és szolgáltatások megszületésére.

A folyamatos változásban lévő, a kihívásokra gyorsan reagálni képes magyar designpiac egyfajta „flow” állapotban van: szereplőit egyszerre jellemzi a céltudatosság, az alkotás folyamatának öröme, a dinamikusan változó környezethez való gyors igazodás képessége és a folyamatos megújulás. A Design Hét Budapest ezt a sokszínűséget kívánja bemutatni idén, különös figyelmet szentelve az együttműködéseknek, az új szakterületeknek, a fiatal tehetségeknek, valamint az interaktív programoknak.

NYITOTT STÚDIÓK
A Design Hét Budapest egyik legnépszerűbb kezdeményezése hazai designerek, designstúdiók műhelyeibe enged betekintést. 2019-ben a programban 15 stúdió vehet részt. A részvételre az alábbi feltételek elfogadásával/vállalásával van lehetőség.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK:
- Jelentkező az alábbi területekhez kapcsolódóan alkot: bútortervezés, formatervezés, textiltervezés, divattervezés, grafikai tervezés, belsőépítészet, 3D nyomtatás, UI/UX design, ékszertervezés, gasztrodesign, tipográfiai tervezés, service design, design management. Jelentkező Magyarországon él és itt tervezői munkát folytat. Tervezői munkát nem folytató, azaz kizárólag gyártó, forgalmazó, kivitelező, kereskedelmi tevékenységet folytató jelentkezők nem vehetnek részt a programban, számukra a 3/3. pontban jelölt módon van lehetőség részvételre.
- A jelentkező saját helyszínnel rendelkezik (iroda, műhely, stúdió, egyéb), mely Budapest közigazgatási határán belül helyezkedik el, és alkalmas egyidejűleg legalább 15-20 fő befogadására. A programban nem vehet részt olyan jelentkező, mely ugyan tervezői tevékenységet folytat, de bemutatkozásra alkalmas helyszíne nincs, vagy a tevékenységét más helyszínen kívánja bemutatni (pl. üzletben, bemutatóteremben, vagy coworking műhelyben).
- A jelentkező az elmúlt 5 évben nem szerepelt a Nyitott Stúdiók programjában.
- A jelentkező vállalja, hogy a Design Hét Budapest időtartama alatt, 2019. október 4. és 13. között legalább egy, legfeljebb négy alkalommal, alkalmanként legalább négy órára garantálja a nyitva tartást a látogatók számára (biztonsági, illetve létszámkorlátozási okokból a jelentkező döntése alapján van lehetőség a létszám maximalizálására, illetve regisztráció bevezetésére – a regisztrációs felület vagy email megfelelő működtetéséről a jelentkező maga gondoskodik).
- A jelentkező vállalja, hogy a Design Hét Budapest projektstábbal egyeztetett nyitva tartás időtartama alatt a jelentkező designere(i) a stúdióban jelen vannak, előadást tartanak és/vagy válaszolnak az érdeklődők üzleti titkokat nem érintő kérdéseire, bemutatják munkáikat és/vagy betekintést engednek a tervezési folyamatokba.
- A jelentkező tudomásul veszi, hogy az általa a Nyitott Stúdiók program mellé szervezett egyéb programjait (pl. ügyfélrendezvény) a Design Hét Budapest a hivatalos programjában nem tüntet fel.
- A jelentkező designere(i) fotózás céljából, előzetesen egyeztetett időpontban 2019. június 30. – július 10. között a Design Hét Budapest fotósa rendelkezésére áll(nak).
- A jelentkező Magyarországon bejegyzett, adószámmal rendelkező, természetes vagy jogi személy.

RÉSZVÉTELI DÍJ:
A kiválasztott Nyitott Stúdiók számára a részvétel ingyenes.

AZ ELBÍRÁLÁS SZEMPONTJAI:
A jelentkezések közül a kurátor a műfaji változatosság és az újszerűség elsődleges szempontjait figyelembe véve választja ki a 2019 Nyitott Stúdióit. A határidő után beérkezett jelentkezéseket nem áll módjukban figyelembe venni. A kiválasztásra nem került jelentkezőknek legkésőbb június 14-ig értesítést küldenek. Amennyiben a jelentkezőt nem választották ki, számára továbbra is van lehetőség a programban való részvételre, önálló programmal. (Részletek a cikk végén található linken.) Ebben az esetben a jelentkezési határidő: 2019. június 21.

JELENTKEZÉS:
A jelentkezéseket „Nyitott Stúdió jelentkezés” tárgyú emailben 2019. június 7-ig várják a programok@designhet.hu címre, a Stúdió nevének, tevékenységének és web- vagy Facebook oldal címének megjelölésével (ezek hiányában 2 MB alatti méretű portfóliót kérnek csatolni).

Bővebb információ erre a linkre kattintva érhető el.


Tetszett a cikk?