Életre kelt magazin

Szeptember 20–22. között három napra egy óriási ötletmegosztó bemutatótérré változott a Budapest Aréna. Az immáron másodízben megrendezett a S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállításon a lakberendezők és belsőépítészek által megtervezett dúsan díszített, kifinomult formavilágú, időnként meghökkentő enteriőrök nyújtottak inspirációt a design rajongóinak.

A nemzetközi színtéren is páratlan esemény újraértelmezte a kiállítás fogalmát. Az egységekben (szándékosan nem standot írtam) egy-egy márkamegjelenés helyett komplex koncepciók elevenedtek meg, melyek közös alkotófolyamat eredményeként születtek – profi tervezők segítségével, a kiállítók közti együttműködés által. Az idei újításoknak köszönhetően az esemény megőrizte frissességét és innovatív jellegét, méltó folytatást biztosítva ezzel az első évben állított színvonalnak.

MARC ANGE

Az idei rendezvény legnagyobb érdekessége a jelenleg Kaliforniában élő és alkotó tervező, Marc Ange An Extraordinary World, azaz „Egy rendkívüli világ” címet viselő mesés kollekciója volt. A francia–olasz művész lélegzetelállító bútordarabokat helyez el olyan terekben, melyek egy rég elfeledett, szinte gyermeki álom ködös emlékét idézik vissza. Az Extraordinary World darabjaiban az olasz romantika, a finom francia szürrealizmus és a ragyogó kaliforniai álmok egyvelege ölt testet. Az installáció az idei Milánói Design Héten debütált, a bemutató második állomásának a S/ALON BUDAPEST adott otthont.

TERVEZŐI ENTERIŐRÖK

A szervezők idén lehetőséget biztosítottak 12 kortárs tervezőnek, hogy életre keltsék saját koncepcióikat önálló enteriőrjükben, a kiállításon megjelenő márkák termékeinek elhelyezésével. A tervezők kiválasztásához pályázatot írtak ki, melynek fő témája a maximalista stílusirányzat volt, ennek megfelelő komplexen bútorozott terek vagy installáció jellegű víziók kelhettek életre a kiállításon. Olyan látványos, művészi, nagy léptékű koncepciók, melyek intenzív színeikkel, karakteres formavilágukkal és látványos elrendezésükkel inspirálnak.

STÍLUSTEREK

A S/ALON BUDAPEST a Lakberendezők Országos Szövetsége és a 0614 Design közreműködésével 8 meghatározó stílust keltett életre formabontó installációk által. A letisztult Északi Nyár, a játékos Memphis, a harmonikus Wabi-sabi, a természetközeli Biophilia, a nőies Feminin, a ragyogó Charmeur, a nyers Indusztriális és az álomszerű Traveller stílusok progresszív módon mutattak be aktuális trendeket. Ezek a hangulatmontázsok egyegy stílus esszenciáját ragadják meg, egyetlen képbe sűrítve: tehát színek, hangulatok, minták, anyagok, főbb bútorok, textíliák, dekorációs elemek, világítótestek összessége. Olyan, mintha egy életnagyságú lakberendezési magazin fotóit nézegetnénk, igazi inspirációs utazás.

ILLATOSÍTÁS ÉS ZENEI ALÁFESTÉS

A nagy kiállítótér ellenére bizalmas, intim légkört tudtak teremteni a szervezők, a minden érzékszervre ható, komplex élményeknek köszönhetően.

Különleges érzés volt, hogy kellemes illat lengte körül a csarnokot. A páratlan illatfelhőhöz 80 liter kiváló minőségű parfümöt használtak fel, speciálisan erre a célra kifejlesztett technikával. Az elmélyült nézelődést az élő DJ-set, valamint zongorajáték, és a galériákra jellemző megvilágítás is segítette.

HELLO, MAGYAR DESIGN

A S/ALON BUDAPEST és szakmai partnere, a Magyar Divat és Design Ügynökség által életre hívott Hello, Magyar Design program keretein belül 26 hazai tervező és márka mutatkozott be idén is. Olyan gyártókat és tervezőket ismerhetett meg a közönség közelebbről, akiknek víziói és koncepciói nagy hatással lehetnek a magyar design színterére és annak feltörekvő szereplőire. A részt vevő alkotók egy része a Milánói Design Héten is bemutatkozási lehetőséget kapott.

A S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállítás 2020. szeptember 25-27. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Arénában. Érdemes követni a kiállítás hivatalos felületeit a jövő évi eseményig is, ahol fontos információk, újdonságok és inspiráló érdekességek várják a design iránt érdeklődőket!


Kapcsolódó dokumentum:


eletre-kelt-magazin


Tetszett a cikk?