Skizofrén bútor-design

Shinkyu Shon dél-koreai designer nem mindennapi bútorkollekciót mutatott be, melyben a hagyományokat követő és a modern világ stílusjegyeit ötvözte látszólag tökéletes összhangban.

Projektjében arra törekedett, hogy kifejezze mind azt, amit hazájában a keleti és a nyugati ellentétek egymás mellett élésével tapasztal.

A tárgyak egyik alapanyagát a fenyő rönkök adják, amelyek utalnak a hagyományos koreai házakban, a hanokban fellelhető ívek, görbék természetes szépségére.

Ezek az egyenetlen, természetes faelemek éles ellentétben állnak a mesterséges, rideg hangulatot keltő merev geometriai keretekkel, amelyek rozsdamentes acéltükör-lemezekből készülnek.

"A két anyag, a fa és a rozsdamentes acél együttes használata nem esztétikai alapon nyugszik, hanem az egyes anyagok erősen megkülönböztető tulajdonságainak látszólagos összeolvadásán" - mondta Shon.

A szabálytalan alakú rönkök és a geometriai acéltükrök merőlegesen keresztezik egymást, de minden esetben a fa adja a fő merevítést, a támasztást a padokhoz, polcrendszerekhez. A polírozott acélfelületek visszatükrözik a természetes fát és a környezetet, ezért hiába gondoljuk, hogy az anyagok tökéletes összhangban vannak, valójában a tükröződés miatt minden esetben a fa kerül a fókuszpontba.

Forrás: dezeen.com


Tetszett a cikk?