Több mint 100 éves fából készült, bárdolt tölgy komód

A hazai mesterdarabok közé első helyre kerülhetnek  a múltat és a modern világot összekötő olyan hazai termékek, melyek egyszerre tükrözik az élet folytonosságát, a tradíciót, s a modern funkcionalitást.

A képen látható tölgy bútor jelenlegi tulajdonosának vágya volt egy rusztikus, magas komód, saját használatra. Mint az a képen is jól látható, álma megvalósult, mégpedig nem is akárhogyan: komódja olyan darab lett, mint egy régi titkos doboz, mely szinte újra és újra arra inspirálja, hogy vigye magával, bármerre is indul. A komódokba általában a legszemélyesebb dolgainkat rakjuk, melyek többnyire elkísérik az embert egy életen át. Mint egy jól szolgáló utazóláda.

A Mester, aki megálmodta és megalkotta e különleges bútort, a több mint 100 éves tölgyben rejlő eleganciát párosította a funkcionalitással.

Az alkotás kezdete, a kiválasztott öreg tölgyből készült, bárdolt gerendából levágott 1,5 cm-es schwartni réteg szolgált felületként az ún. dominózott nyír rétegelt lemeznek. A tölgy,  “szikrázó ellenállással” dacolt a fiatal mesterek kezében. Ezzel mutatta, hogy igen, van még dolga az életben.

Míg a komód belső felülete a viaszfénymáz révén érintkezik tulajdonosa kezével, addig a külső felülete úgy készült, hogy a lamellák magasnyomással kivitelezett letisztítását követően, gondos kezek pigment-mentes dió-olajjal kezelték le.

A rejtett fiókok gördülékeny Blumm vasalatokat kaptak, ezáltal használatuk kellemes, s a “bárdolt” felülettel ellentétben légies hatást képviselnek.

Ez a bútor is ékes bizonyítéka annak, hogy a fa és a szakma „öregedése” sohasem az elmúlást jelenti, hanem a kreatív szimbiózisban való együttélés lehetőségét mutatja. A tradícionális felület modern technológiával való találkozása, és a mester értő keze, odaadó szakmaisága eredményeként, a Megrendelő megelégedettségét hozta.

Forrás: mw-design.hu


Tetszett a cikk?