Gamer bútorokkal erősít az IKEA és az ASUS

Hamarosan új piaci szegmenssel kell szembenéznünk, ha lépést szeretnénk tartani a trendekkel. A svéd IKEA és a tajvani ASUS elsőre fura ötlettel álltak elő, bár valljuk be, van benne ráció. Az elgondolás az, hogy számítógépes játékosok számára fejlesztenek megfizethető, játékélményt növelő bútorokat. Az elsődleges szempont minden bizonnyal az ergonómiára és a praktikusságra helyeződik.

A svéd multinacionális vállalatnak eddig is voltak irodai bútorai, de a „gamer világ” többet kíván, mint egy sarokba helyezhető, fiókos íróasztal. A profi játékosoknak „összepakolt” laptopok, asztali gépek nagy mennyiségű hőt termelnek, melyet hatásosan kell elvezetni. Ezért bizonyára a különböző hűtő alátétek asztalba integrálhatósága is szerepet kap.

Ritka a játékosok közt, aki egyetlen monitort használ, továbbá a hangátvitel is komolyabb hangsúlyhoz jut. Mindemellett a különböző perifériákkal, a statikus és dinamikus adathordozókkal is kezdeni kell valamit, nem heverhet minden az asztalon, de ugyanakkor egy fiók mélyén sem egy kupacban.

Az anyagfelhasználás is érdekes lehet. Kíváncsiak vagyunk, milyen felületekkel kerülnek a polcokra a különböző bútorok, ahogy a kombinálhatóság is érdekes lehet például a szövetek területén. A gamer piac bútorkínálata eddig leginkább a székekre koncentrálódott. Ezeket programozók és mérnökök is előszeretettel használták, mivel kímélték a gerincet.

Kérdés, hogy csupán az íróasztalok szerepelnek-e a középpontban, vagy esetleg egy komplett gamer szobát is be lehet majd rendezni, esetleg a meglévő termékek kisebb módosításaival újrapozícionálják azokat.

Előreláthatólag az új kollekció mintegy 30 terméket tartalmaz majd, az újdonságok először Kínában lesznek elérhetők 2021 februárjától, de még ugyanezen év októberében megérkeznek a világ más részeire is.

Az IKEA közleménye szerint a termékekért a sanghaji fejlesztési központjuk felel, de nem csak az ASUS érintett divíziója, vagyis a ROG (Republic of Gamers) vesz részt a folyamatban, profi játékosok, e-sportolók véleményét is kikérik.

Forrás:
24.hu
gamestar.hu
newsroom.inter.ikea.com


Tetszett a cikk?