Otthona legnépszerűbb helyisége tetszetős és praktikus kivitelben

Bútortervezők, lakberendezők és otthontulajdonosok egyre gyakrabban nyúlnak különleges anyagokhoz és megoldásokhoz. Ilyen kézenfekvő megoldás a falipanelrendszerek használata a konyhában. Mi erre a magyarázat? Ezek a rendszerek egy esztétikus kapcsolatot teremtenek az alumíniumprofilok és a bútorlapok között úgy, hogy a praktikum van előtérbe helyezve.

A lengyel ZOBAL falipanelrendszere alapvetően egy egyszerű és elegáns megoldást biztosít, előnye a változatos összeállításban és a könnyű szerelhetőségben rejlik, valamint más rendszerekhez képest a minőségi kiegészítők hatalmas választéka is jellemzi. Belsőépítészek és kivitelezők előszeretettel használják, hisz bármilyen paraméterekkel rendelkező helyiségben rugalmasan, egyedileg tervezhető és alkalmazható, funkcionalitás szempontjából optimális, tökéletesen illik bármilyen stílusú modern otthon összképébe. 

A 3,5 m-es hosszúságú alapelemek nagy felületek egységes kialakítására is lehetőséget nyújtanak.

Tervezési fázisban az elemek kiosztásánál fontos előre meghatározni a konyhai funkciókat, hiszen a kiegészítők, akár komplett szekrények is bármikor áthelyezhetők. A leendő maximális terhelést a profilok megválasztásához elengedhetetlen meghatároznunk, mivel a rögzítési pontok szükségességét a ráhelyezett súly fogja determinálni.

A falipanelrendszer többszínűségét igazolja, hogy számtalan anyaghoz használhatjuk, úgy, mint bútorlap, egyedileg nyomtatott mintás üveg vagy éppen csempe.

Minden esetben indítóprofillal, alulról felfelé építkezünk. Az indítóprofilt a falhoz rögzítjük, és mivel a konyhában egy igen fontos szempont a vízzárás, az aljába PVC vízkizáró profilt helyezünk. Terheléstől függően használunk középprofilt, ami a falrögzítő elemmel rögzítési pontot képez. Amennyiben nem szükséges a további rögzítés – és az anyag ezt lehetővé teszi –, bemarós profilt is alkalmazhatunk. Az anyagot ebben az esetben 12 mm mély, 11,5–12 mm szélesen nútoljuk. Felső profillal zárunk, amire végzáró kerül.

A ZOBAL-rendszerekhez használható kiegészítőknek köszönhetően a legtöbb helyiség funkcionális és designeleme lehet a falipanelrendszer. A kiegészítők között – miután nemcsak konyhában, hanem előszobában, hálóban, nappaliban, fürdőben, és akár irodában is alkalmazható, így – számos polc, ruha és egyéb akasztó, konyhai kiegészítő, display, irattartó és egyéb eszköz is megtalálható. Egy speciális kiegészítő elemmel számtalan egyedi kiegészítőt akaszthatunk a falra rögzített sínbe. Ezen kiegészítők pozíciója a későbbiekben szabadon változtatható. A teljesség igénye nélkül: vágódeszka, késtartó, fűszertartó, palacktartó, pohártartó vagy akár LED-megvilágítású üvegpolc is felszerelhető egy mozdulattal. A kiegészítő elemeket a tartósság, a minőségi anyaghasználat, valamint a könnyű tisztán tarthatóság jellemzi.

Tervezési segédlet és számtalan műszaki leírás ismerteti a lehetőségeket a zobal.com.pl oldalon, ahol letölthető modellek, szerelési videók, technikai leírások találhatók, valamint a Kitchendraw és Pro100 látványtervezőben is integrálva vannak egyes rendszerek.

A ZOBAL márkát a folyamatos innováció jellemzi, jelenlegi újdonságuk az IQube-rendszer, mely már konfekcionálva is megrendelhető. Magyarországi kizárólagos forgalmazó a Homoki-Zár Kft., immáron több mint 10 éve.


Kapcsolódó dokumentum:


otthona-legnepszerubb-helyisege-tetszetos-es-praktikus-kivitelben


Tetszett a cikk?