A konyha az otthon lelke


A tűz körülülése, az étkezés már az ősember életének is meghatározó eleme volt. Ez a szokásunk mai napig sem változott, „csupán” ma egy jól felszerelt, minden igényt kielégítő konyhában gyűlünk össze, legyen szó egy hétköznap esti vacsoráról vagy egy baráti összejövetelről.

Tervezőként mondhatom, hogy a konyha az a helyiség, mely a legnagyobb odafigyelést, körültekintést igényli. Funkcionálisan meg kell felelnie az azt használók elvárásainak, szokásainak.

Nagycsaládok esetében, kétgenerációs háztartásokban célszerű, hogy kellőképpen nagy méretű és jól felszerelt legyen a konyha. Mindennapos főzésre, rendszeres sütésre kell számítani. Az elektromos berendezésekből is gyakorta nagyobb számban használnak. Egyedülálló férfi vagy nő esetében egy kisebb, akár egysoros konyha is tökéletes szolgálatot tesz.

Kivételek természetesen mindig vannak. Aki gyakran és szívesen süt-főz, akinek hobbija a gasztronómia, annak bizonyosan nagyobb konyhára van szüksége, professzionális gépekkel felszerelve.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.