A legkomplexebb munkahely avagy a jó konyha titka – a jó szakács


A viccet félretéve egy gyönyörű konyha is feledhető, ha kihasználatlan vagy használhatatlan. Többéves, Angliában szerzett belsőépítészi és konyhatervezői gyakorlattal szeretnék pár hasznos tippet megosztani arról, hogy tapasztalataim szerint mitől jó, használható és szép egy konyha.

Könnyebb dolgunk akkor van, ha új építésű házba kell terveznünk, ott beleszólhatunk a terek elosztásába. Abba, hogy hol legyen ablak vagy ajtó, s nagyobb valószínűséggel lesznek a falak is derékszögűek. Amennyiben egy meglévő épületben kell felújítást végezni, ott sokszor ütközhetünk akadályokba a térkihasználásnál – de az ablakok, ajtók helyének variálása sem olyan könnyen kivitelezhető. Vagy egyáltalán nem is biztos, hogy megengedett bármiféle belsőépítészeti változtatás, de közbeszólhatnak még a kéményfalak vagy a gáz-, víz- és villanyórák is az esztétikumba.

Ezért érdemes a következőket megvizsgálni még a tervezés, kivitelezés előtt.



A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.