Mini irodabútorok a lakásban

Az elmúlt több mint egy év tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy akinek olyan a munkája, hogy dolgozhat home office-ban, annak szüksége van az otthonában is egy dolgozószobára.

Igen ám, de mit lehet tenni, ha nincs erre egy egész szobánk, sőt lehet, hogy egy normális méretű sarkunk sem…

A következő képeken olyan mini irodabútorszetteket mutatunk be, melyek igazán kis helyen is elférnek, sőt praktikusan össze is zárhatóak, miután végeztünk a munkával.

Ezt a darabot a modern letisztult formák jellemzik. Ha valahol van egy 60–80 centiméteres üres falszakaszunk a lakásban, akkor már fel is szerelhetjük. Könnyen kinyitható, illetve összecsukható, így rendezett marad a környezetünk is.
A funkciója is kizárólag az, hogy ezen használjuk a laptopunkat, esetleg jegyzeteljünk, vagy olvassunk.
Amennyiben munkánk során óriás terveket kell kiterítenünk az asztalra, vagy 3 monitoron kell dolgoznunk egyszerre, akkor ez a megoldás nem nekünk való.

A másik változatra példát jelentő három bútor esetében jellemzően helytakarékossági szempontból és használhatóság miatt is beterveznek némi tároló részt az írószerek számára. Ilyenek ezek a különböző stílusú és színű, fából készült összecsukható íróasztalok is.


Antracit szürke színű fali szekrény laptophoz.

A régi koloniál íróasztalokat idézi számomra a legtöbb ilyen kisméretű íróasztal kialakítása, amikor még rendes papírra írták a leveleket és az ehhez szükséges eszközöknek helyet kellett biztosítani az asztalon, kellettek a fiókok a levelek tárolására és sokszor az egészet be lehetett zárni kulccsal is.


Koloniál stílus (bal oldalon) és modern változata (jobb oldal)

A helytakarékos bútoroknak van egy újabb verziója, ami dohányzóasztalból alakítható át íróasztallá, vagyis inkább laptop-asztallá. Ez a „kanapéhuszárok” álma, miközben tv-t néznek dolgozhatnak is. Általában a fedlap alatt egy kis tárolórész is helyet kap, füzetek, könyvek, írószerek számára, s miután végeztünk szépen, elrakunk mindent és a nap további részében rendeltetésszerűen dohányzóasztalként üzemel.

Az igazi kérdés már csak az, hogy hol tudjuk ezeket beszerezni és milyen áron?

Jellemzően az elemes bútorcsaládokat gyártó nagy cégek kínálatában találunk ehhez hasonló darabokat viszonylag baráti áron, de igazán egyedit és a saját igényeinket kielégítő bútort szakemberrel lehet megterveztetni és legyártatni. Természetesen az egyediséget és a minőséget itt is meg kell fizetni.

 

Forrás:
https://archzine.fr
https://www.massziv24.hu/
https://www.estilofina.hu/


Tetszett a cikk?