Az iLaik bővíthető asztal

A német asztalos mester Tobias Jung ötlete vált valóra, amikor Denis Dostmannal közösen megalkották az iLaik asztalt.

A német asztalos mester Tobias Jung ötlete vált valóra, amikor Denis Dostmannal közösen meAz ötlet lényege, hogy lamellákat ragasztanak össze, úgy hogy a panel ezáltal harmonikaként széthúzhatóvá válik. Így az asztallap mérete a teljesen összezárt és a teljesen kinyitott pozíció között bármekkorára kinyitható és praktikusan használható. Nincsenek fix állásai.

Tobias Jung a mesteriskola után egyből saját céget alapított (Lignum Arts) és munkaidejét az asztalok tanulmányozására fordította.

Később a Holzschmiede vállalatnál talált egy megbízható partnert Denis Dostmann személyében, akivel a sorozatgyártást és a licencet úgy tudták biztosítani, hogy az asztal minősége ne romoljon.

Az áttörést a lézertechnológia hozta meg számukra. Ez lehetővé teszi, hogy a kihúzható mechanizmushoz tartozó széleket csak 0,2 mm szélességben hozzák létre, így az asztallap egy darabból készülhet. Ez egy speciális lézer (CNC), amellyel multiplex lemezek is jól vághatóak. Ehhez olyan ragasztót használnak, amely nem koromozik a lézervágás során, ezért nem feketíti el az éleket. Ez az utómunkánál kevesebb időráfordítást es ezért hatékonyságot érnek el.

Az asztalt Fürstenfeldbruckban, a Jung és Dostmann üzemben gyártják és iLaik néven forgalmazzák. Különböző méretben, színben és formában kapható.

A jövőbeni céljuk, hogy havonta legalább 100 asztalt tudjanak előállítani és értékesíteni. Ettől a mennyiségtől kezdve üzleti szempontból profitot hoz a termék. E cél mielőbbi elérése érdekében a iLaik 2020 december közepén tömeges finanszírozási kampányt indított a Kickstarter platformon. Aki megveszi az első asztalok egyikét, különösen alacsony áron juthat hozzá. A pénzügyi források megszerzése mellett a Kickstarter a márka ismertségének növelését is szolgálja.

A Kickstarter egy közösségi finanszírozással foglalkozó portál, mely most kezd itthon is felfutni. Ha van egy jó ötletünk és nem banki hitelből akarjuk megfinanszírozni, akkor ez egy jó lehetőség lehet. Itt a működés lényege, hogy összegyűjtünk jó pár érdeklődőt, aki hajlandó előre megvenni a termékedet és az így összegyűlt pénzből indítod el a vállalkozásodat. A hazai legnagyobb ilyen portál a Kickstarter és az IndiGogo. Hátránya, hogy nem regisztrálhatsz magyar cégként, csak külföldön bejegyzett cég jelentkezhet, de persze erre is van megoldás. A kampányidőszak alatt kell a megcélzott összeget összegyűjteni, ezt az összeget a saját üzleti tervünk alapján számítjuk ki. Ha ezt az összeget nem sikerül összegyűjteni, akkor nem jár pénz a megvalósításra.

Ebből is látszik, hogy nem elég egy jó ötlet, jelentős mennyiségű tőke vagy befektetők, gazdasági terv és egy jó marketing csapat is kell ahhoz, hogy eladható sikertermékké váljék az ötletből.

 

Forrás:
Dds-online.de
Laik.style


Tetszett a cikk?