Az AEG új faipari gépei (2.rész): körfűrészek

A KS 66 C 186 és 190 mm átmérőjű fűrészlappal is használható. A 190 mm-es lappal 66 mm maximális vágási mélység érhető el. A vágási mélység és a vágás dőlésszöge 50 fokig külön szerszám nélkül, kézzel egyszerűen és gyorsan beállítható, 45 foknál vágat biztosítja a könnyű szögbeállítást. A masszív alumínium öntvény alaplap a vágás precizitását biztosítja. A biztonságos működés érdekében az új gép kifutásfékkel rendelkezik. A kényelmes munkavégzést az ergonomikus kialakítás mellett a Softgrip puha fogantyúbevonat szolgálja. Megkönnyíti a munkát a vágás vonalát tisztán tartó beépített porlefújás is. Szintén a hatékonyabb munkavégzést segíti az ebben a kategóriában csak néhány gépnél megtalálható 4 m hosszú kábel. A kényelmet a géphez adott praktikus építőipari táska teszi teljessé.
A gép súlya 4,8 kg, percenkénti fordulatszáma pedig 5800. A szállítási terjedelemben 24 fogú keményfémlapkás fűrészlap és imbuszkulcs van Fontos információ az is, hogy a szénkefék könnyen hozzáférhetőek az egyszerű csere érdeké ben, illetve az, hogy a gép stabil és tartós, egyidejűleg könnyű magnézium alsó és felső fűrészlapvédőkkel van ellátva.
A KS 55 C 1200 W teljesítményű, és a megfelelő kerületi sebesség fenntartása érdekében nagyobb percenkénti fordulatszámmal rendelkezik (6100). Súlya mindössze 3,7 kg, kompakt és könnyű, kitűnően ki van egyensúlyozva. Úgy tervezték, hogy egy kézzel pontosan és könnyedén irányítható legyen, míg a másik kezünket az anyag megtartására, vagy a munkaterületen - tetőn - történő kapaszkodásra használhatjuk. A kis súly elérésének érdekében a fűrészlapvédők ennél a típusnál műanyagból készültek, de ezen kívül rendelkezik a KS 66 C minden előnyös jellemzőjével.


Az AEG új körfűrészei országszerte kaphatóak az AEG-kereskedőknél.
A&M Elektromos Kéziszerszámok
1133 Budapest, Váci út 11. Tel.: 1/349-4134

 


Tetszett a cikk?